Paprasti virti varškėčiai su krakmolu, be miltų ir be kiaušinių

Kategorija: Varškės patiekalai


Paprasti virti varškėčiai su krakmolu, be miltų ir be kiaušinių

Paskelbė:

Ingredientai

  • riebesnė varškė: 1 pakelio (~180 gramų)
  • manų kruopos: 2 valgomųjų šaukštų
  • bulvių krakmolas: 1 valgomojo šaukšto
  • cukrus: 1 arbatinio šaukštelio (saldžiam variantui)


Recepto paruošimas

1. Pirmiausia viską suminkome dubenyje.

2. Jeigu varškė itin sausa, tai gali pritrūkti sukibimo, tada pilu truputį vandens. Tešla turėtų gautis standi bei lengvai formuojama.

3. Tuomet suvoliojame ilgas juostas ir supjaustome nedideliais gabaliukais.

4. Puode užverdame vandenį, sūriems varškėtukams jį pasūdome, saldiems nededame jokių priedų. Sūdau tikrai ganėtinai gausiai - į viena litrą vandens beriu vienu nubrauktą šaukštelį druskos.

5. Vandeniui užvirus, sudedame virtinukus ir nuo jų pakilimo į paviršių paverdame maždaug 2 minutes.

6. Kepamiems varškėčiams tešlą tiesiog būtina palaikykite mažiausiai 2-3 valandas kambario temperatūroje, tada manai išbrinksta.

7. Į tešlą papildomai dedame druskos arba cukraus (žiūrint su kuo planuojame valgyti), iš tešlos suformuoju piršto storio blynelius, kuriuos apkepu keptuvėje šlakelyje aliejaus.

8. Labai skanu patiekti su sviesto-grietinės padažu arba įvairiomis uogienėmis. Pasilepinkite!