Purūs varškės virtinukai
Kategorija: Varškės patiekalai
Ingredientai
- varškė: 200 gramų
- miltai: 5 valgomųjų šaukštų
- cukraus pudra: 4 valgomųjų šaukštų
- kiaušiniai: 1
- druska: žiupsnio
- vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių visus nurodytus ingredientus sudedame į dubenį, sutriname šakutės pagalba iki vientisos masės.
2. Tuomet imame po gabalą tešlos bei ant šiek tiek miltais pabarstyto stalo suformuojame storą virvelę. Ją supjaustome nedideliais gabaliukais, dedame ant miltais pabarstytos lentelės arba lėkštės.
3. Po to nedideliame puode užverdame vandenį, atsargiai sudedame virtinukus. Kai visus sudedame – pajudiname puodą, kad virtinukai nesuliptų.
4. Verdame maždaug 5 minutes, kol virtinukai sukietės. Patiekiame su grietine, sviestu, cukrumi arba mėgiama uogiene.
Panašūs receptai
Tradiciniai varškės virtinukai
TINGINIAI - EŽIUKAI ARBA DURNIUKAI
Virtinukai su varške ir uogomis
Receptas: varškės žagarėliai
KEPTI VARŠKĖTUKAI
VIRTI BANANINIAI VARŠKĖČIAI
Pats puriausias tobulas mokyklins varškės apkepas
Keto virti varškėčiai
Virtinukai - varškėtukai su mėtomis
Trupininis kakavinis varškės pyragas
PAPRASTAI: VARŠKĖS APKEPAS
Morkų ir varškės apkepas