Purūs varškės virtinukai

Kategorija: Varškės patiekalai


Purūs varškės virtinukai

Paskelbė:

Ingredientai

  • varškė: 200 gramų
  • miltai: 5 valgomųjų šaukštų
  • cukraus pudra: 4 valgomųjų šaukštų
  • kiaušiniai: 1
  • druska: žiupsnio
  • vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio


Recepto paruošimas

1. Iš pradžių visus nurodytus ingredientus sudedame į dubenį, sutriname šakutės pagalba iki vientisos masės.

2. Tuomet imame po gabalą tešlos bei ant šiek tiek miltais pabarstyto stalo suformuojame storą virvelę. Ją supjaustome nedideliais gabaliukais, dedame ant miltais pabarstytos lentelės arba lėkštės.

3. Po to nedideliame puode užverdame vandenį, atsargiai sudedame virtinukus. Kai visus sudedame – pajudiname puodą, kad virtinukai nesuliptų.

4. Verdame maždaug 5 minutes, kol virtinukai sukietės. Patiekiame su grietine, sviestu, cukrumi arba mėgiama uogiene.


Patiko receptas? Pasidalink!

Dalintis su Facebook