Purūs varškės virtinukai
Kategorija: Varškės patiekalai

Ingredientai
- varškė: 200 gramų
- miltai: 5 valgomųjų šaukštų
- cukraus pudra: 4 valgomųjų šaukštų
- kiaušiniai: 1
- druska: žiupsnio
- vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių visus nurodytus ingredientus sudedame į dubenį, sutriname šakutės pagalba iki vientisos masės.
2. Tuomet imame po gabalą tešlos bei ant šiek tiek miltais pabarstyto stalo suformuojame storą virvelę. Ją supjaustome nedideliais gabaliukais, dedame ant miltais pabarstytos lentelės arba lėkštės.
3. Po to nedideliame puode užverdame vandenį, atsargiai sudedame virtinukus. Kai visus sudedame – pajudiname puodą, kad virtinukai nesuliptų.
4. Verdame maždaug 5 minutes, kol virtinukai sukietės. Patiekiame su grietine, sviestu, cukrumi arba mėgiama uogiene.
Panašūs receptai

Tradiciniai varškės virtinukai

TINGINIAI - EŽIUKAI ARBA DURNIUKAI

Virtinukai su varške ir uogomis

Receptas: varškės žagarėliai

KEPTI VARŠKĖTUKAI

VIRTI BANANINIAI VARŠKĖČIAI

Pats puriausias tobulas mokyklins varškės apkepas

Keto virti varškėčiai

Virtinukai - varškėtukai su mėtomis

Trupininis kakavinis varškės pyragas

PAPRASTAI: VARŠKĖS APKEPAS

Morkų ir varškės apkepas