Virtinukai su varške ir uogomis
Kategorija: Varškės patiekalai / Vegetariški / Veganiški patiekalai
Ingredientai
- miltai: 3 stiklinių
- kiaušiniai: 2
- vanduo: 100 mililitrų
- druska: žiupsnelio
- varškė: 500 gramų
- grietinė: 2 šaukštų
- kiaušiniai: 2
- šilauogės: 100 gramų (arba kitos uogos)
- cukrus: 1 šaukšto
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia iš miltų, kiaušinių, druskos bei ledinio vandens užminkome tešlą. Tešla privalo būti lengvai minkoma bei elastinga.
2. Tešlą iškočiojame maždaug 1-1,5 centimetro storio lakštą. Išspaudžiame apskritimus.
3. Tuomet įdarui visus nurodytus ingredientus sumaišykite tarpusavyje.
4. Tada į tešlos centrą dėkite po vieną šaukštelį su kaupu įdaro, perlenkite perpus bei užspauskite su šakutės pagalba kraštelius.
5. Po to dėkite į verdantį pasūdytą vandenį bei virkite maždaug 8-10 minučių, skaičiuojant nuo to laiko, kai virtinukai iškyla į paviršių.
6. Patiekite išvirusius virtinukus su grietine arba graikišku jogurtu. Skanaukite!
7. Santrauka: Virtinukai su varške ir uogomis – tai ne tik gardus, bet ir sveikas pasirinkimas. Jie suteikia svarbių maistinių medžiagų ir puikiai tinka tiek pietums, tiek vakarienei. Šis receptas yra lengvai paruošiamas, suteikia daug galimybių eksperimentuoti su ingredientais ir yra ypatingai mėgstamas vaikų.
8. Rekomenduojame išbandyti šį receptą ir mėgautis naminio maisto skoniu bei nauda sveikatai.