Cukinijų apkepas su varške ir lašiša

Kategorija: Varškės patiekalai


Cukinijų apkepas su varške ir lašiša

Paskelbė:
31 Spalio 2022

Ingredientai


  • kiaušiniai: 2 dideli (arba 3 maži)
  • cukinijos: ~250 gramų (1 nedidelė cukinija)
  • morkos: 75 gramų (1 didesnė morka)
  • miltai: 60 gramų
  • saulėgrąžų aliejus: 50 gramų
  • varškė: ~60 gramų (galima pakeisti sūriu)
  • svogūnai: 0,5
  • kepimo milteliai: trijų ketvirtadalio arbatinio šaukštelio (arba 0,5 arbatinio šaukštelio sodos)
  • kietasis sūris: 1 valgomojo šaukšto
  • rūkyta lašiša: 100 gramų
  • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • pipirai
  • žalumynai (krapai, petražolės arba tai ką mėgstate; galima ir visai nedėti)
  • grietinė (patiekimui)

Recepto paruošimas



1. Iš pradžių burokine tarka sutarkuojame cukinijas, morkas, svogūną ir sūrį (kietąjį sūrį tarkuojame smulkesne tarka; jeigu vietoje varškės naudosite sūrį, tarkuokite jį stambesne tarka).
2. Tada į švarų dubenį įmušame kiaušinius, supilame aliejų, įberiame druskos, pipirų ir išplakame.
3. Tuomet suberiame miltus ir kepimo miltelius - išmaišome, kad neliktų gumuliukų.
4. Į gautą masę sudedame sutarkuotas cukinijas, morkas, svogūną ir varškę bei sūrį (arba abu sūrius, jei nenaudojate varškės).
5. Rūkytą lašišą pasmulkiname ir beriame į tešlą.
6. Ten pat sudedame žalumynus ir viską gerai sumaišome.
7. Masę pilame į indą (aš pati jo niekuo netepiau ir niekuo neišklojau).
8. Dedame kepti maždaug 40 minučių į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę.
9. Patiekiame su grietine ir skanaujame!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: