Vieno kąsnio užkandis "Pizzicato" su tepamu ožkos sūriu ir džiovintomis slyvomis

Kategorija: Užkandžių receptai


Vieno kąsnio užkandis "Pizzicato" su tepamu ožkos sūriu ir džiovintomis slyvomis

Paskelbė:

Šis vieno kąsnio užkandis "Pizzicato" – tai lengvas, tačiau skanus ir išradingas užkandis, puikiai tinkantis tiek šventėms, tiek kasdieniam pasimėgavimui. Jis susideda iš saldžių džiovintų slyvų, kreminio ožkos sūrio įdaro su žolelėmis ir česnaku bei traškių migdolų plokštelių, kurios suteikia papildomo skonio ir tekstūros. Lengvai paruošiamas ir itin skanus, šis užkandis yra idealus, norint sužavėti svečius ir pasilepinti.


Naudingos sudedamosios dalys:

  • Džiovintos slyvos – tai puikus skaidulų, vitaminų A ir K šaltinis. Jos turi antioksidacinių savybių, gerina virškinimą ir prisideda prie širdies sveikatos.
  • Ožkos sūris – gausus baltymų ir kalcio, būtinas kaulų stiprumui. Be to, ožkos sūris yra lengviau virškinamas nei karvės pieno sūris, todėl tinka ir tiems, kurie turi laktozės netoleravimą.
  • Česnakas – žinomas dėl savo antibakterinių ir antivirusinių savybių, česnakas taip pat gali padėti stiprinti imunitetą ir reguliuoti kraujo spaudimą.
  • Prieskonių žolelių mišinys – įvairios žolelės, kaip čiobrelis, raudonėlis, rozmarinas, petražolės, ne tik suteikia skonio, bet ir turi priešuždegiminių savybių, naudingų virškinimo ir kvėpavimo sistemoms.
  • Migdolai – turtingi sveikaisiais riebalais, vitaminais E ir B, migdolai padeda palaikyti širdies sveikatą, mažina uždegimus ir teigiamai veikia odą.


Ingredientai

  • minkštos, džiovintos slyvos be kauliukų: 30
  • tepamas ožkos sūris: 4 valgomųjų šaukštų
  • česnakas: 1 mažos skiltelės (sutrintos; galima ir nenaudoti)
  • prieskonių žolelių mišinys: 1 arbatinio šaukštelio (čiobrelis, raudonėlis, rozmarinas, petražolės...)
  • dailios migdolų plokštelės: 30


Recepto paruošimas

1. Pirmiausia susmulkinkite bei grūstuvėje sutrinkite prieskonius, skaniau šviežios žolelės, bet tinka ir sausos (trinant grūstuvėje intensyvėja prieskonių skonis bei aromatas).

2. Tada sumaišykite prieskonius bei sutrintą česnaką su ožkos sūriu.

3. Įspaudus pirštu iš slyvų formuokite mikro dubenėlius, kuriuos pripildykite ožkos sūrio įdaru.

4. Tuomet į kiekvieną užkandį lyg po mažytę burę įsmeikite po migdolo plokštelę. Štai ir viskas. Skanaukite!