Raudono ikrai vieno kąsnio krepšeliuose
Kategorija: Užkandžių receptai
Ingredientai
- konservuoti lašišos ikrai: 100 gramų
- minkštas tepamas ožkos sūris: 100 gramų
- sluoksniuotos tešlos krepšeliai arba krekeriai: 15
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia plokščioje lėkštėje išdėliokite sluoksniuotos tešlos krepšelius.
2. Tada dviejų arbatinių šaukštelių pagalba į kiekvieną krepšelį įdėkite po maždaug puse arbatinio šaukštelio ožkos sūrio, pabaikite uždėję po maždaug puse arbatinio šaukštelio ikrų.
3. Sluoksniuotos tešlos krepšeliuose toks užkandis išliks šviežias 6 valandas ir ilgiau, o ant krekerių vos 1-2 valandas. nes krekeriai gana greitai permirksta ir šitaip netenka savo traškumo.
4. Tešla: Jei norisi patiems išsikepti krepšelius, tai pasiruošiame "kapotą tešlą.".
5. Ledinį vandenį suplakite kartu su vienu įmuštu kiaušiniu - šitaip tešla bus kietesnė ir patvaresnė. Tokiu plakiniu apšlakstykite miltuotus sviesto gabaliukus.
6. Sulipdykite tešlos du gumulus ir šaldykite 30-120 minučių.
7. Po to iškočiokite tešlą iki 3-5 milimetrų storio sluoksnio.
8. Stikline išpjaukite skrituliukus ir juos įklokite į formeles. Taip pat galima naudoti keksiukų formeles, arba specialius krepšelių formos indelius.
9. Kepkite 190 laipsnių (375°F) temperatūros orkaitėje pusvalandį.
10. Įdarą dėkite į visiškai atvėsusius krepšelius. Skanaus!