Ožkos sūris prieskoniuose
Kategorija: Užkandžiai
Tai labai gardus ir greitas užkandis, pagamintas iš ožkos sūrio, kuris labai tinka prie vyno arba prie kavos/arbatos. Būtinai prisiminkite šį užkandį, kai užsuka netikėti svečiai. Patiekalas bus dar gardesnis, jei naudosite šviežias prieskonines žoleles. Čia yra galima aibė skirtingų prieskonių variacijų, naudojame kokius turime, kokius mėgstame, gražiau sūris atrodo kai yra naudojami įvairiaspalviai prieskoniai.
1. Pirmiausia susiruoškite visus reikiamus ingredientus šiam užkandžiui.
2. Tuomet rozmarino lapelius kuo smulkiau sukarpykite žirklėmis.
3. Visus prieskonius, išskyrus sezamo sėklas, sutrinkite grūstuvėje - šitaip prieskonių aromatui bus suteiktas intensyvesnis skonis bei kvapas. Galite trinti prieskonius tarp pirštų, bet kieno oda švelni, tai lengviau bus naudotis grūstuve.
4. Prieskonius sumaišykite su sezamo sėklomis ir paskleiskite ant lentelės paviršiaus.
5. Ožkos sūrį išvoliokite prieskoniuose, kad jie gražiai padengtų visą sūrio paviršių.
6. Patiekite į stalą šalia skrebučių, krekerių, kriaušių skiltelių, vynuogių ar medaus. Lepinkitės!
Ingredientai
- dešros pavidalo ožkos sūris: 300 gramų
- raudonėlis: 0,5 arbatinio šaukštelio
- kmynai: 0,5 arbatinio šaukštelio
- sezamo sėklos: 0,5 arbatinio šaukštelio
- raudonųjų čili dribsniai: 0,5 arbatinio šaukštelio
- čiobrelio lapeliai: 1 arbatinio šaukštelio
- rozmarino lapeliai: 0,5 arbatinio šaukštelio
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia susiruoškite visus reikiamus ingredientus šiam užkandžiui.
2. Tuomet rozmarino lapelius kuo smulkiau sukarpykite žirklėmis.
3. Visus prieskonius, išskyrus sezamo sėklas, sutrinkite grūstuvėje - šitaip prieskonių aromatui bus suteiktas intensyvesnis skonis bei kvapas. Galite trinti prieskonius tarp pirštų, bet kieno oda švelni, tai lengviau bus naudotis grūstuve.
4. Prieskonius sumaišykite su sezamo sėklomis ir paskleiskite ant lentelės paviršiaus.
5. Ožkos sūrį išvoliokite prieskoniuose, kad jie gražiai padengtų visą sūrio paviršių.
6. Patiekite į stalą šalia skrebučių, krekerių, kriaušių skiltelių, vynuogių ar medaus. Lepinkitės!
Raktažodžiai:
suris, ozkos suris, raudonelis, kmynai, sezamo seklos, cili dribsniai, ciobrelio lapeliai, rozmarino lapeliai
Raudoni ikrai vieno kąsnio krepšeliuose
Sluoksniuotos tešlos užkandis su tunu ir daržovėmis
Ravioli padažas iš sviesto
Jūros dumblių užkandis: sūrio skonio traškučiai
Traškūs avižiniai sausainiai
Aštrūs vištienos sparneliai, kepti kamado
Prancūziški karšti sumuštiniai orkaitėje
Čili sriuba (aštri sriuba)
SALOTOS SU ŠPINOKAIS, TUNU IR KIAUŠINIAIS
Skaniausias faršo užkandis
Sūrio mėgėjų pica
Šašlykai majonezo marinate su paprikom
Sūrio užkandis su vynuogėmis
Orkaitėje keptos bulvės su sūriu
Sluoksniotos tešlos kąsniukai su vištiena
Virtų pupelių užtepėlė
JAUTIENOS IR DARŽOVIŲ VĖRINUKAI
Beprotiškai skanus užkandis iš lavašo.
Silkė "Maties" su burokėliais, morkomis ir medumi
VEGETARIŠKI MAKARONAI SU FETA, CUKINIJOMIS IR POMIDORAIS
Pomidorinė kopūstų sriuba su vištiena
SAUSAS MARINATAS KIAULIENAI
Bulvių suktinukai
LAŠIŠOS IR SŪRIO UŽKANDIS