Paprasti virtiniai su vyšniomis
Kategorija: Užkandžių receptai

Ingredientai
- šviežių arba šaldytų vyšnių: 400 gramų
- cukraus: 4 valgomųjų šaukštų
- miltų: 400 mililitrų
- verdančio vandens: 200 mililitrų
- aliejaus: 2 valgomųjų šaukštų
- druskos: žiupsnelio
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia miltus išmaišykite su druska ir aliejumi, ir užpilkite verdančiu vandeniu.
2. Gerai išmaišykite šaukštu, kai pravėsta - išminkykite tešlą rankomis.
3. Tada įdarui sumaišykite uogas su cukrumi (įdaras tikrai privalo būti itin saldus).
4. Kočiokite tešlą, išspauskite plačiu puodeliu arba formele apskritimus (nedarykite itin plonų).
5. Ant kiekvieno apskritimo dėkite po šaukštelį įdaro (maždaug 3 vyšnias) ir gerai užspauskite kraštus.
6. Virkite pasūdytame vandenyje maždaug 10 minučių.
7. Patiekite su lydytu sviestu ar grietine. Jei lieka nepanaudoto įdaro - galite patiekiant uždėti ant karštų virtinių dar uogų. Skanaukite!
Panašūs receptai

Paprasti virtiniai su vyšniomis

Ukrainietiški virtiniai „varenyky“ su vyšniomis

Šaltanosiai arba virtinukai su mėlynių įdaru

Traškūs ir sultingi plikytos tešlos čeburekai su mėsa

Pyragėliai su džiovintais grybais

Virtinukai su aguonomis

Pyragėliai su grybais

Prancūziški kepti rageliai su sūriu ir kumpiu

Pyragėliai su bulvių įdaru

Nesaldžios česnakinės bandelės - Ukrainietiškos pampuškos

Grikių trapučiai

Grikių trapučiai