Kiaušinių kepsneliai - kotletai su džiūvėsėliais

Kategorija: Užkandžių receptai / Vegetariški / Veganiški patiekalai


Kiaušinių kepsneliai - kotletai su džiūvėsėliais

Paskelbė:

Ingredientai

  • Kiaušiniai (virti): 8 vnt.
  • Kiaušiniai (žali): 2 vnt.
  • Petražolės: pagal skonį
  • Svogūnas: 1 vnt.
  • Džiūvėsėliai: pagal poreikį
  • Aliejus ir (arba) sviestas kepimui: pagal poreikį
  • Druska ir pipirai: pagal skonį


Recepto paruošimas

1. Kiaušinių paruošimas: kietai išvirkite 8 kiaušinius, atvėsinkite juos ir sutrinkite šakute arba blenderiu, priklausomai nuo pageidaujamos tekstūros.

2. Svogūno kepimas: smulkiai supjaustykite svogūną ir pakepinkite jį aliejuje arba svieste, kol taps auksinės spalvos.

3. Masės paruošimas: į sutrintus kiaušinius įmaišykite pakepintą svogūną, 2 žalius kiaušinius, smulkintas petražoles, druską ir pipirus. Gerai išmaišykite, kad gautųsi vienalytė masė.

4. Kotletų formavimas: sudrėkintomis rankomis formuokite nedidelius kotletukus iš paruoštos masės.

5. Apvoliojimas džiūvėsėliuose: suformuotus kotletukus apvoliokite džiūvėsėliuose, kad kepant susidarytų traški plutelė.

6. Kepimas: įkaitinkite keptuvę su aliejumi arba sviestu ir kepkite kotletukus ant vidutinės ugnies, kol abi pusės taps auksinės spalvos ir traškios.

7. Patiekimas: patiekite karštus kotletukus su pasirinktu garnyru, pavyzdžiui, bulvių koše, keptomis bulvėmis ar šviežiomis daržovių salotomis.

8. Santrauka: Kiaušinių kepsneliai – tai paprastas ir greitai paruošiamas patiekalas, puikiai tinkantis įvairioms progoms. Naudojant skirtingas ingredientų alternatyvas ir pritaikant gaminimo patarimus, galite sukurti unikalų skonį.


Patiko receptas? Pasidalink!

Dalintis su Facebook