Velykinė užkandėlė

Kategorija: Užkandžiai


Velykinė užkandėlė

Paskelbė:
06 Lapkričio 2022
Ganėtinai lengvai pagaminamas užkandis, kuris garantuotai papuoš Jūsų Velykų stalą, - na iš tiesų tai ne tik jį, juk tokią užkandėlę galite pasigaminti bet kokia norima proga! 

Krepšelius galite naudoti pirktinius (kaip šį kartą padariau aš) arba pasigaminti patys - jei tik yra noro ir laiko.



Ingredientai


  • krepšeliai: 12
  • vištienos kepenėlės: 300 gramų
  • morkos: 1 (vid. dydžio)
  • svogūnai: 1 (vid. dydžio)
  • grietinėlė: 100 mililitrų (riebios ar ne - spręsti Jums)
  • prieskoninės žolelės (šviežios arba džiovintos)
  • druska
  • pipirai
  • putpelių kiaušiniai: 6
  • vyšniniai pomidorai: 6
  • svogūnų laiškai (ryšulėlio)


Recepto paruošimas



1. Pirmiausia smulkia tarka sutarkuokite morką, supjaustykite svogūną, žoleles (aš pati šį kartą dėjau šaldytų krapų, petražolių ir svogūno laiškų mišinį).
2. Įkaitinkite keptuvėje aliejų, trumpai pakepinkite svogūną (kol suminkštės), sudėkite morkas, pakepinkite.
3. Tuomet sudėkite vištienos kepenėles ir vis pamaišant pakepinkite maždaug 15 minučių.
4. Sudėkite druską ir pipirus.
5. Gautą masę sudėkite į smulkintuvą (blenderį), supilkite grietinėlę ir sutrinkite iki vientisos masės, atvėsinkite.
6. Kietai išvirkite putpelės kiaušinius (maždaug 2-3 minutes), nulupkite ir perpjaukite perpus.
7. Vyšninius pomidoriukus taipogi perpjaukite į dvi dalis.
8. Į krepšelius konditerinio švirkšto pagalba išspauskite šiek tiek pašteto, ant viršaus sudėkite kiaušinio ir pomidorų puseles, įsmeikite svogūno laiškus. Patiekite ir skanaukite!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: