Velykinė užkandėlė
Kategorija: Užkandžiai
Ganėtinai lengvai pagaminamas užkandis, kuris garantuotai papuoš Jūsų Velykų stalą, - na iš tiesų tai ne tik jį, juk tokią užkandėlę galite pasigaminti bet kokia norima proga!
Krepšelius galite naudoti pirktinius (kaip šį kartą padariau aš) arba pasigaminti patys - jei tik yra noro ir laiko.
1. Pirmiausia smulkia tarka sutarkuokite morką, supjaustykite svogūną, žoleles (aš pati šį kartą dėjau šaldytų krapų, petražolių ir svogūno laiškų mišinį).
2. Įkaitinkite keptuvėje aliejų, trumpai pakepinkite svogūną (kol suminkštės), sudėkite morkas, pakepinkite.
3. Tuomet sudėkite vištienos kepenėles ir vis pamaišant pakepinkite maždaug 15 minučių.
4. Sudėkite druską ir pipirus.
5. Gautą masę sudėkite į smulkintuvą (blenderį), supilkite grietinėlę ir sutrinkite iki vientisos masės, atvėsinkite.
6. Kietai išvirkite putpelės kiaušinius (maždaug 2-3 minutes), nulupkite ir perpjaukite perpus.
7. Vyšninius pomidoriukus taipogi perpjaukite į dvi dalis.
8. Į krepšelius konditerinio švirkšto pagalba išspauskite šiek tiek pašteto, ant viršaus sudėkite kiaušinio ir pomidorų puseles, įsmeikite svogūno laiškus. Patiekite ir skanaukite!
Krepšelius galite naudoti pirktinius (kaip šį kartą padariau aš) arba pasigaminti patys - jei tik yra noro ir laiko.
Ingredientai
- krepšeliai: 12
- vištienos kepenėlės: 300 gramų
- morkos: 1 (vid. dydžio)
- svogūnai: 1 (vid. dydžio)
- grietinėlė: 100 mililitrų (riebios ar ne - spręsti Jums)
- prieskoninės žolelės (šviežios arba džiovintos)
- druska
- pipirai
- putpelių kiaušiniai: 6
- vyšniniai pomidorai: 6
- svogūnų laiškai (ryšulėlio)
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia smulkia tarka sutarkuokite morką, supjaustykite svogūną, žoleles (aš pati šį kartą dėjau šaldytų krapų, petražolių ir svogūno laiškų mišinį).
2. Įkaitinkite keptuvėje aliejų, trumpai pakepinkite svogūną (kol suminkštės), sudėkite morkas, pakepinkite.
3. Tuomet sudėkite vištienos kepenėles ir vis pamaišant pakepinkite maždaug 15 minučių.
4. Sudėkite druską ir pipirus.
5. Gautą masę sudėkite į smulkintuvą (blenderį), supilkite grietinėlę ir sutrinkite iki vientisos masės, atvėsinkite.
6. Kietai išvirkite putpelės kiaušinius (maždaug 2-3 minutes), nulupkite ir perpjaukite perpus.
7. Vyšninius pomidoriukus taipogi perpjaukite į dvi dalis.
8. Į krepšelius konditerinio švirkšto pagalba išspauskite šiek tiek pašteto, ant viršaus sudėkite kiaušinio ir pomidorų puseles, įsmeikite svogūno laiškus. Patiekite ir skanaukite!
Raktažodžiai:
krepseliai, kepeneles, uzkandziai, svogunai, grietinele, prieskonines zoleles, kiausiniai, pomidorai, druska, pipirai, svogunu laiskai
Troškinti kalakutienos faršo kukuliai pievagrybių ir grietinėlės padaže
VIŠTIENOS KEPENĖLĖS SU MORKOMIS IR GRYBAIS GRIETINĖLĖS PADAŽE
Triušio kepenėlės
Šiupininė sriuba
Keptos vištienos kepenėlės su svogūnais
VIŠTŲ KEPENĖLĖS SU KEPTOMIS BULVĖMIS
Grikių salotos - mišrainė su pievagrybiais ir silke
Vištienos kepenėlės orkaitėje su šonine
Vištienos kepenėlės grietinės padaže
Burokėlių mišrainė su lęšiais ir silke
Burokėlių sriuba su džiovintais baravykais
Troškinti rauginti kopūstai su rūkytais šonkauliukais
Pupelių sriuba su vištiena
Bulvės su grybų ir spirgučių padažu
Skaniausias pasaulyje jautienos troškinys su pievagrybiais
Orkaitėje kepti makaronai su mėsos įdaru
Skaniausias kiaulienos troškinys su kopūstais
"Tinginių" troškinys su kalakutienos arba vištienos faršu ir kopūstais
RAUGINTŲ KOPŪSTŲ IR SILKĖS UŽKANDIS
Džiovintais baravykais įdaryti kiaušiniai
Karšta perlinių kruopų ir pievagrybių mišrainė
Vištienos šlaunelių mėsos guliašas su morkomis pagal Beatą
Troškinti rauginti kopūstai su baravykais
Vištienos maltinukai su cukinija ir kukusu bei daržovių garnyru