Kepti smidrai (šparagai) ant laužo - grotelių
Kategorija: Užkandžiai
Ant laužo keptus šparagus labai skanu patiekti su kepta mėsa, žuvimi, parmos kumpiu arba apšlakstytus papildomu padažu. Ant grotelių iškepti smidrai taip pat yra vienas iš mėgstamiausių užkandžių, kai norisi kažko paprasto, bet sveiko. Rekomenduoju ir Jums pamėginti šį fantastišką receptą! ;)
1. Pirmiausia šparagus (smidrus) nuplauname, nuskutame (nupjauname) po ketvirtadalį dalies nuo apačios.
2. Tada apšlakstome aliejumi ir apibarstome druska. Paliekame keliolikai minučių pasimarinuoti.
3. Per tą laiką įkaitiname kepsninę.
4. Šparagus sudedame ant grotelių ir kepame po maždaug 3-4 minutes iš abiejų pusių.
5. Patiekiame apšlakstytus citrinos sultimis, šviežiai maltais pipirais arba balzaminiu dressingu. Skanaujame!
Ingredientai
- žali šparagai (smidrai): 1 pundelio
- alyvuogių aliejus: 2-3 valgomųjų šaukštų
- druska: žiupsnelio
- citrinos sultys: iš 0,5 vnt.
- Balzaminio acto padažas - dressing'as (jeigu norisi):
- geras balzaminis actas: 4 valgomųjų šaukštų
- alyvuogių aliejus: 4 valgomųjų šaukštų
- smulkus cukrus: žiupsnelio
- citrinos sultys: šlakelio (arba tarkuota citrinos žievelė)
- šviežiai malti pipirai
- tarkuotas parmezano sūris (nėra būtina)
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia šparagus (smidrus) nuplauname, nuskutame (nupjauname) po ketvirtadalį dalies nuo apačios.
2. Tada apšlakstome aliejumi ir apibarstome druska. Paliekame keliolikai minučių pasimarinuoti.
3. Per tą laiką įkaitiname kepsninę.
4. Šparagus sudedame ant grotelių ir kepame po maždaug 3-4 minutes iš abiejų pusių.
5. Patiekiame apšlakstytus citrinos sultimis, šviežiai maltais pipirais arba balzaminiu dressingu. Skanaujame!
Raktažodžiai:
sparagai, aliejus, smidrai, kepti smidrai, druska, actas, cukrus, pipirai, citrinos sultys, suris, parmezano suris
Kepti smidrai (šparagai) su šonine
Keptuvėje - svieste kepta lašiša su šparagais (smidrais) ir česnakais
Virti smidrai (šparagai) su olandišku padažu
Kepti smidrai su šonine keptuvėje
Visa lašiša kepta orkaitėje su petražolėmis ir pomidorais
KEPTA ŠONINĖ ANT LAUŽO
Ant žarijų kepti grill pievagrybiai
Ant žarijų kepti grill pievagrybiai
Lašiša kepta ant grotelių
SKANIAUSIA VIŠTIENA (MARINATAS VIŠTIENAI IR JAUTIENAI)
Kepti ryžiai su daržovėmis ir lašiša
Klasikinė pica su kumpiu ir sūriu
Balzaminis vinegretas - mėsai marinuoti, keptoms daržovėms ir salotoms aplieti
Troškinta triušiena citrininiame grietinėlės padaže
Balti šaltibarščiai su česnaku
Skaniausia kepta lašiša su avokadų padažu
Sultingas vištienos blauzdelių šašlykas su soja, medumi ir aliejumi
Cezario salotos su krevetėmis
Superinio skonio glazūruota lašiša - Kūčioms arba Kalėdoms!
Kiaulienos sprandinės bbq kepsniai
Marinuota skumbrė
Dovilės silkė su pomidorais plinta kaip virusas
Skaniai keptas upėtakis ant grotelių su petražolėmis ir citrina
Česnakiniai lašišos iešmeliai kepti orkaitėje