Pusryčių pyragas iš sluoksniuotos bemielės tešlos su kiaušiniais
Kategorija: Užkandžių receptai
Ingredientai
- sluoksniuota bemielė tešla: 2x250 gramų
- griežinėliais supjaustytas karštai rūkytas kiaulienos kumpis: 300 gramų
- kiaušiniai: 9
- druska
- pipirai
- sodo žolelių prieskoniai
- "Džiugo" sūris: 100 gramų
- pienas: 1 valgomojo šaukšto
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių sluoksniuotą tešlą atšildome, iškočiojame vieną lakštą bei išklojame kepimo popieriumi išklotą kepimo formą (30x24 centimetrų dydžio) taip, kad kraštai užsilenktų.
2. Tuomet sudedame plonai supjaustytus kumpio griežinėlius.
3. Ant kumpio po vieną įmušame 8 kiaušinius (pasistengiame, kad tryniai išliktų sveiki). Kiaušinius pasūdome, pabarstome pipirais, prieskoniais bei puse sūrio.
4. Tada atsargiai sudedame likusius kumpio griežinėlius. Iškočiojame dar vieną lakštą pyrago viršui uždengti. Kruopščiai suspaudžiame bei užlenkiame pagrindo ir viršutinio sluoksnio kraštelius.
5. Patepame kiaušinio bei pieno plakiniu, pabarstome sūriu.
6. Kepame iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 20 minučių.
7. Patiekiame ir skanaujame!
Patiko receptas? Pasidalink!
Patiekalai pusryčiams, Kiaušinių patiekalai, sluoksniuota bemielė tešla, bemielė tešla