Pikantiški sausainiai su sūriu prie alaus
Kategorija: Užkandžiai
Jums reikės:
- 250 g sluoksniuotos tešlos
- 100 g fermentinio sūrio
- 1 kiaušinio
- 2 – 3 nedidelių marinuotų agurkų
- 1 šaukšto švelnaus pomidorų padažo
- miltų
- aliejaus
- Ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočiojame sluoksniuotą tešlą į stačiakampio formos lakštą. Lakšto vidurį ištepame pomidorų padažu, o maždaug centimetro pločio lakšto kraštelius paliekame nesuteptus.
- Agurkus (galima nulupti) supjaustome plonyčiais šiaudeliais ir išdėliojame ant pomidorų padažu išteptos tešlos. Viršų pabarstome stambiai tarkuotu fermentiniu sūriu.
- Lengvai išplaktu kiaušiniu patepame lakšto kraštus. Nuo ilgesnio lakšto krašto atsargiai susukame vyniotinį. Įdaras turėtų nesulipti. Sujungimo vietą patepame kiašinio plakiniu.
- Orkaitę įkaitiname iki 200 C laispnių temperatūros. Skardą ištepame aliejumi ir įklojame kepimo popierių.
- Vyniotinį supjaustome 1,5 – 2 cm pločio girežinėliais ir išdėliojame juos ant kepimo popieriaus. Kepame orkaitėje 12 minučių.
- Iškepusius sausainius galime tiekti tiek karštus, tiek šaltus. Jie puikiai tiks kaip užkandis prie mėsos, vištienos, žuvies ar sultinio.
Raktažodžiai:
aštrus pomidorų padažas, fermentinis sūris, kiaušiniai, marinuoti agurkai, miltai, pomidorų padažas, sluoksniuota tešla, uzkandis, uzkandis prie alaus
Kiaušinius dažome natūraliai
Tobulai marinuoti agurkai vos per pusvalandį
TRIUŠIENOS JUOSTELĖS ALAUS TEŠLOJE
Vyniotinis su varške ir uogomis
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Bulvių pyragas su grybais
PIKANTIŠKA UŽKANDĖLĖ PRIE VYNO AR ALAUS
Mielinės tešlos pyragas su aguonų įdaru
Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“
VARŠKĖS SKARELĖS SU OBUOLIAIS
SLUOKSNIUOTOS TEŠLOS ŽUVIES PYRAGAS
Plikytos tešlos pyragėliai „Paris Brest“ su šokoladiniu kremu
VIRTINUKAI SU BULVIŲ IR SŪRIO ĮDARU
Bulvių suktinukai
Sausainiai su varške „Vokeliai“
Vegetariškas nesaldus pyragas su pomidorais ir feta
Lašiša tešloje su špinatais ir kreminiu sūriu
SLUOKSNIUOTOS TEŠLOS KREPŠELIAI SU GRYBAIS
Sultinga tešloje kepta kalakuto krūtinėlė
Purus, trapus ir drėgnas varškės pyragas
Sausainiai su persikais
Varškės sausainiai „Žąsies kojelės“
Išsamus agurkų tręšimo gidas: gausus derlius jus nustebins
VEGETARIŠKI KIBINAI SU RAUGINTAIS KOPŪSTAIS