Pikantiški sausainiai su sūriu prie alaus

Kategorija: Užkandžiai


Pikantiški sausainiai su sūriu prie alaus

Paskelbė:
02 Vasario 2020
Jums reikės:
  • 250 g sluoksniuotos tešlos
  • 100 g fermentinio sūrio
  • 1 kiaušinio
  • 2 – 3 nedidelių marinuotų agurkų
  • 1 šaukšto švelnaus pomidorų padažo
  • miltų
  • aliejaus
  1. Ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočiojame sluoksniuotą tešlą į stačiakampio formos lakštą. Lakšto vidurį ištepame pomidorų padažu, o maždaug centimetro pločio lakšto kraštelius paliekame nesuteptus.
  2. Agurkus (galima nulupti) supjaustome plonyčiais šiaudeliais ir išdėliojame ant pomidorų padažu išteptos tešlos. Viršų pabarstome stambiai tarkuotu fermentiniu sūriu.
  3. Lengvai išplaktu kiaušiniu patepame lakšto kraštus. Nuo ilgesnio lakšto krašto atsargiai susukame vyniotinį. Įdaras turėtų nesulipti. Sujungimo vietą patepame kiašinio plakiniu.
  4. Orkaitę įkaitiname iki 200 C laispnių temperatūros. Skardą ištepame aliejumi ir įklojame kepimo popierių.
  5. Vyniotinį supjaustome 1,5 – 2 cm pločio girežinėliais ir išdėliojame juos ant kepimo popieriaus. Kepame orkaitėje 12 minučių.
  6. Iškepusius sausainius galime tiekti tiek karštus, tiek šaltus. Jie puikiai tiks kaip užkandis prie mėsos, vištienos, žuvies ar sultinio.

Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: