Kepta duona su sūriu ir majonezu orkaitėje
Kategorija: Užkandžių receptai

Ingredientai
- juoda duona: 450 gramų (naudoju Vilniaus duona "Močiutės)
- kietasis sūris: 100 gramų (smulkiai tarkuotas)
- lydytas sūris: 75 gramų
- majonezas: 3 valgomųjų šaukštų
- česnakas: 6 skiltelių
- aliejus
- druska
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių nuo duonos nupjaustykite plutas, supjaustykite vienodo dydžio juostelėmis.
2. Išdėliokite jas kepimo popieriumi išklotoje skardoje, apipurkškite aliejumi.
3. Tada kepkite iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 20 minučių (po 10 minučių kepimo pavartykite duonos juosteles).
4. Iškepusią duoną pabarstykite druska bei įtrinkite česnaku.
5. Po to užtepėlei sumaišykite lydytą sūrį su majonezu bei išspaustomis 3 skiltelėmis česnako.
6. Imkite po gabaliuką duonos, vieną pusę merkite į padažą, tuomet pavoliokite susmulkintame sūryje bei dėkite į lėkštę.
7. Patiekite ir skanaukite!
Panašūs receptai

Keptos duonos tortas

Kepta duona su sūriu, česnaku ir majonezu kaip bare

Kepta duona su varškės ir sūrio padažu

Kepta duona su varškės ir sūrio padažu

SUMUŠTINUKAI SU MOCARELA SŪRIU

Kepta duona su rūkytomis kiaulės ausimis ir sūriu

Kepta duona su česnakine varškės užtepėle - padažu

PIKANTIŠKAS UŽKANDIS

Kepta duona karšto oro gruzdintuvėje

Kepta duona su ikriukais

Gimtadienio vaišės, užkandžiai - stalas suaugusiems

Orkaitėje kepti sumuštiniai su kumpiu ir sūriu