Kepta duona su sūriu ir majonezu orkaitėje

Kategorija: Užkandžių receptai


Kepta duona su sūriu ir majonezu orkaitėje

Paskelbė:

Ingredientai

  • juoda duona: 450 gramų (naudoju Vilniaus duona "Močiutės)
  • kietasis sūris: 100 gramų (smulkiai tarkuotas)
  • lydytas sūris: 75 gramų
  • majonezas: 3 valgomųjų šaukštų
  • česnakas: 6 skiltelių
  • aliejus
  • druska


Recepto paruošimas

1. Iš pradžių nuo duonos nupjaustykite plutas, supjaustykite vienodo dydžio juostelėmis.

2. Išdėliokite jas kepimo popieriumi išklotoje skardoje, apipurkškite aliejumi.

3. Tada kepkite iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 20 minučių (po 10 minučių kepimo pavartykite duonos juosteles).

4. Iškepusią duoną pabarstykite druska bei įtrinkite česnaku.

5. Po to užtepėlei sumaišykite lydytą sūrį su majonezu bei išspaustomis 3 skiltelėmis česnako.

6. Imkite po gabaliuką duonos, vieną pusę merkite į padažą, tuomet pavoliokite susmulkintame sūryje bei dėkite į lėkštę.

7. Patiekite ir skanaukite!



Patiko receptas? Pasidalink!

Dalintis su Facebook