Traškios saldžiosios ispaniškos lazdelės
Kategorija: Užkandžiai
Dievinu šias lazdeles!!! Nuostabaus skonio ir dieviškos tekstūros ispaniškosios sluoksniuotos tešlos lazdelės. Pirmą kartą šių skanumynų gavau paragauti iš kolegės, dar Ispanijoje būdama, po to jas pirkdavau Ispanijoje parduotuvėse. Žinoma, būtinai norėjau išmėginti pati iškepti šias lazdeles, kadangi Lietuvoje tokio gardumyno, deja, niekur nenusipirksi… O ir Amerikoje dar pakolkas niekur nemačiau.
Didžiausias patarimas kepant šias nerealaus skonio lazdeles – BŪTINAI naudokite SVIESTINĘ sluoksniuotą tešlą, kitaip, kepant iš paprastos sluoksniuotos tešlos, lazdelės tiesiog bus per sausos ir neturės tokio autentiško skonio.
1. Įkaitiname orkaitę iki 200 C.
2. Tešlą atšildome (jei buvo šaldyta). Pasitiesiame vieno tešlos pakelio lakštą ant kepimo popieriaus (jei tešla iš mažu lapelių – tuomet pasitiesti po vieną lapelį atskirai). Visus vieno pakelio tešlos lapelius (ar lapą) ištepame medumi (jei medus neskystas, tuomet truputį keletui sekundžių pašildome mikrobangėje, kad vos sutirštėtų).
3. Kai ištepame medumi, tuomet dedame kito pakelio tešlos lapą (ar lapelius) ant jau medumi išteptųjų, gerai paspaudžiam, kad suliptų ir truputį lengvai pakočiojam.
4. Ant kepimo skardos pasitiesiame kepimo popieriaus, ištepame jį sviestu.
5. Sulipintus tešlos lakštus supjaustome maždaug po 3 cm pločio pailgomis juostelėmis (jei tešlos vienas didelis lakštas, tuomet dar perpus perpjauname horizontaliai). Juosteles persukame viena kartą, dedame ant skardos, galus šiek tiek prispaudžiame prie skardos ir aptepame kiaušinio plakiniu. Kepti 180 C orkaitėje ~15-20 min, kol juostelės paruduos.
6. Sirupas: Visus sirupui skirtus produktus sudedam į nedidelį puodą, kuriame mirkysime lazdeles. Sirupą kaitinam, vis pamaišant, kol užvirs, paverdame ~ 7-10 min ir išjungiame ugnį.
7. Kiekvieną lazdelę pamirkome sirupe apie 30 sek iš abiejų pusių, dedame ant grotelių (ar kepimo popieriaus), kad atvėstų.
8. Kai visos lazdelės atvės – apibarstyti cukraus pudra per vidurį ar per visą lazdelės ilgį – skanaus!
Didžiausias patarimas kepant šias nerealaus skonio lazdeles – BŪTINAI naudokite SVIESTINĘ sluoksniuotą tešlą, kitaip, kepant iš paprastos sluoksniuotos tešlos, lazdelės tiesiog bus per sausos ir neturės tokio autentiško skonio.
Ingredientai
- Tešlai:
- 2 sluoksniuotos tešlos pakeliai po 500 g (geriausia sviestinė sluoksniuota tešla)
- 2 valg. š. medaus
- 1 išplaktas kiaušinis
- Sirupui:
- 200 ml vandens
- 130 g cukraus
- 1 cinamono lazdelė
- 2 valg.š. medaus
- Papuošimui:
- cukraus pudros
Recepto paruošimas
1. Įkaitiname orkaitę iki 200 C.
2. Tešlą atšildome (jei buvo šaldyta). Pasitiesiame vieno tešlos pakelio lakštą ant kepimo popieriaus (jei tešla iš mažu lapelių – tuomet pasitiesti po vieną lapelį atskirai). Visus vieno pakelio tešlos lapelius (ar lapą) ištepame medumi (jei medus neskystas, tuomet truputį keletui sekundžių pašildome mikrobangėje, kad vos sutirštėtų).
3. Kai ištepame medumi, tuomet dedame kito pakelio tešlos lapą (ar lapelius) ant jau medumi išteptųjų, gerai paspaudžiam, kad suliptų ir truputį lengvai pakočiojam.
4. Ant kepimo skardos pasitiesiame kepimo popieriaus, ištepame jį sviestu.
5. Sulipintus tešlos lakštus supjaustome maždaug po 3 cm pločio pailgomis juostelėmis (jei tešlos vienas didelis lakštas, tuomet dar perpus perpjauname horizontaliai). Juosteles persukame viena kartą, dedame ant skardos, galus šiek tiek prispaudžiame prie skardos ir aptepame kiaušinio plakiniu. Kepti 180 C orkaitėje ~15-20 min, kol juostelės paruduos.
6. Sirupas: Visus sirupui skirtus produktus sudedam į nedidelį puodą, kuriame mirkysime lazdeles. Sirupą kaitinam, vis pamaišant, kol užvirs, paverdame ~ 7-10 min ir išjungiame ugnį.
7. Kiekvieną lazdelę pamirkome sirupe apie 30 sek iš abiejų pusių, dedame ant grotelių (ar kepimo popieriaus), kad atvėstų.
8. Kai visos lazdelės atvės – apibarstyti cukraus pudra per vidurį ar per visą lazdelės ilgį – skanaus!
Raktažodžiai:
sluoksniuota tesla, medus, kiausiniai, vanduo, cukrus, cinamono lazdele, cukraus pudra
KRABŲ LAZDELĖS SLUOKSNIUOTOJE TEŠLOJE
SLUOKSNIUOTOS TEŠLOS IR DEŠRELIŲ UŽKANDIS
Greitas sluoksniuotos tešlos obuolių pyragas
Sūrio lazdelės
įdarytos krabų lazdelės
TRAŠKIOS MOZZARELLA SŪRIO LAZDELĖS
SLUOKSNIUOTOS TEŠLOS KREPŠELIAI SU GRYBAIS
Sluoksniuotos tešlos desertas su grietinėle ir maskarpon
UŽKANDIS "VIENUOLIO TROBELĖ"
Užkandis "Vienuolio trobelė"
Krabų lazdelės alaus tešloje
Bulves gaminu tik taip! Vyras šiuo patiekalu džiaugiasi kaip vaikas
Vištienos lazdelės su padažu
Raudoni ikrai vieno kąsnio krepšeliuose
Gardžios salotos "Naujiena" - paprastos, skanios ir greitos!
Grissini duonos lazdelės su Parmezano sūriu
Mini picos su sluoksniuota tešla
Tortilojos užkandėlės
Krabų lazdelių ir sūrio mini rožytės
Sūrio lazdelės orkaitėje su kmynais
Sluoksniuotos tešlos keksiukai su vištiena
Sluoksniuotos tešlos užkandis su tunu ir daržovėmis
Sluoksniuotos tešlos suktinukai su saulėje džiovintais pomidorais
Orkaitėje kepti patisonai