Itališkas sluoksniuotos tešlos užkandis su džiovintu pomidoru ir sūriu
Kategorija: Užkandžių receptai

Ingredientai
- sluoksniuota bemielė tešla: 500 gramų (naudojau 6 lapelius)
- džiovinti pomidorai: 100 gramų
- džiovintas bazilikas: 1 arbatinio šaukštelio
- kietasis sūris: 50 gramų
- pomidorų padažas: 1 valgomojo šaukšto
- majonezas: 1 valgomojo šaukšto
- česnakas: 1 skiltelės
- kiaušiniai: 1
- sezamo sėklos: 1 valgomojo šaukšto
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių česnaką nulupkite ir supjaustykite smulkiais gabaliukais.
2. Tuomet maišykite majonezą, pomidorų padažą ir česnaką tarpusavyje.
3. Sluoksniuotos tešlos lakštus aptepkite majonezo - pomidorų padažu ir pabarstykite baziliku.
4. Džiovintus pomidorus pasmulkinkite ir sudėkite viename tešlos lapo krašte.
5. Pabarstykite sutarkuotu sūriu ir susukite tešlą į ritinėlius.
6. Supjaustykite norimo dydžio gabaliukais ir patepkite kiaušinio plakiniu.
7. Galiausiai pabarstykite sezamo sėklomis ir dėkite kepti į įkaitintą iki 180 laipsnių temperatūros orkaitę maždaug 10-15 minučių. Lepinkitės!
Panašūs receptai

Sluoksniuotos tešlos užkandis su tunu ir daržovėmis

Sluoksniuotos tešlos bandelės su kumpiu

Sluoksniuotos tešlos suktinukai su saulėje džiovintais pomidorais

KRABŲ LAZDELĖS SLUOKSNIUOTOJE TEŠLOJE

SLUOKSNIUOTOS TEŠLOS IR DEŠRELIŲ UŽKANDIS

Keptas kumpio ir sūrio užkandis

Sluoksniotos tešlos kąsniukai su vištiena

Keptas sluoksniuotos tešlos kumpio ir sūrio užkandis - pyragas

Pikantiški sausainiai su sūriu prie alaus

Pomidorų mišrainė su krekeriais (tinka ir kaip užkandis)

Pyragėliai su grybais

Užkandžiai su pomidorais ir fetos sūrio užtepėle