Itališkas sluoksniuotos tešlos užkandis su džiovintu pomidoru ir sūriu

Kategorija: Užkandžių receptai


Itališkas sluoksniuotos tešlos užkandis su džiovintu pomidoru ir sūriu

Paskelbė:

Ingredientai


  • sluoksniuota bemielė tešla: 500 gramų (naudojau 6 lapelius)
  • džiovinti pomidorai: 100 gramų
  • džiovintas bazilikas: 1 arbatinio šaukštelio
  • kietasis sūris: 50 gramų
  • pomidorų padažas: 1 valgomojo šaukšto
  • majonezas: 1 valgomojo šaukšto
  • česnakas: 1 skiltelės
  • kiaušiniai: 1
  • sezamo sėklos: 1 valgomojo šaukšto



Recepto paruošimas

1. Iš pradžių česnaką nulupkite ir supjaustykite smulkiais gabaliukais.

2. Tuomet maišykite majonezą, pomidorų padažą ir česnaką tarpusavyje.

3. Sluoksniuotos tešlos lakštus aptepkite majonezo - pomidorų padažu ir pabarstykite baziliku.

4. Džiovintus pomidorus pasmulkinkite ir sudėkite viename tešlos lapo krašte.

5. Pabarstykite sutarkuotu sūriu ir susukite tešlą į ritinėlius.

6. Supjaustykite norimo dydžio gabaliukais ir patepkite kiaušinio plakiniu.

7. Galiausiai pabarstykite sezamo sėklomis ir dėkite kepti į įkaitintą iki 180 laipsnių temperatūros orkaitę maždaug 10-15 minučių. Lepinkitės!


Patiko receptas? Pasidalink!

Dalintis su Facebook