Pyragėliai su dešrelėmis ir sūriu
Kategorija: Užkandžiai
Ingredientai
- Pik-Nik sūrio lazdelės: 150 g
- Maskarponė: 70 g
- Migdolų miltai: 150 g
- Kiaušinis: 1 vnt.
- Kepimo milteliai: 0,5 arbatinio šaukštelio
- Druska: žiupsnelis
- Dešrelės: 6 vnt.
Recepto paruošimas
1. Sutarkuokite sūrio lazdeles ir sumaišykite su maskarpone. Mišinį pašildykite mikrobangų krosnelėje 1 minutę, kad sūris ištirptų.
2. Išėmę iš mikrobangų krosnelės, gerai išmaišykite, kol masė taps vienalytė.
3. Į atskirą dubenį suberkite migdolų miltus, druską ir kepimo miltelius.
4. Sausus ingredientus supilkite į sūrio masę. Įmuškite kiaušinį ir viską kruopščiai sumaišykite, kol gausite vientisą tešlą.
5. Jei tešla per lipni, įberkite papildomai migdolų miltų, kol ji nebelips prie rankų.
6. Paimkite nedidelį gabalėlį tešlos ir suformuokite ilgą juostelę tarp delnų.
7. Apsukite tešlos juostelę aplink dešrelę, švelniai prispausdami galus.
8. Norėdami gražaus auksinio atspalvio, aptepkite bandeles plakto kiaušinio sluoksniu.
9. Orkaitę įkaitinkite iki 180°C temperatūros. Bandeles sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
10. Kepkite apie 25 minutes, kol bandelės taps auksinės spalvos ir traškios.
11. Išėmę iš orkaitės, leiskite joms šiek tiek atvėsti.
12. Patiekite su mėgstamu padažu.