Karšti vieno kąsnio - sluoksniuotos tešlos užkandžiai su dešrelėmis
Kategorija: Užkandžiai
Ingredientai
- medus: 1 šaukšto
- garstyčios: 1 šaukšto
- bemielė sluoksniuota tešla: 1 pakuotės
- pieniškos dešrelės: 6
- kiaušiniai: 1
- vanduo: šiek tiek
Recepto paruošimas
1. Pradėkite nuo orkaitės įkaitinimo iki 200 laipsnių. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
2. Tešlą truputį pakočiokite, kad būtų lengviau formuoti. Pieniškas dešreles arba sumalkite, arba itin smulkiai supjaustykite.
3. Atskirame dubenėlyje sumaišykite medų su garstyčiomis ir išmaišykite su maltomis dešrelėmis, kad gautumėte vientisą įdarą.
4. Tešlos lakštus lengvai aptepkite įdaru, palikdami vieną kraštelį neuždengtą – tai padės tešlai geriau susiklijuoti.
5. Neuždengtą kraštą patepkite vandeniu ir susukite tešlą į ilgą dešrelę.
6. Gautą tešlos dešrelę supjaustykite mažais gabalėliais ir kiekvieno gabalėlio viršuje padarykite po dvi mažas įpjovas.
7. Gabaliukus išdėliokite ant kepimo skardos ir aptepkite juos išplaktu kiaušiniu.
8. Kepkite užkandžius orkaitėje apie 15 minučių, kol tešla gražiai apskrus ir taps auksinės spalvos. Skanaus – užkandžiai gardžiausi, kai patiekiami dar šilti!
9. Santrauka: Šie sluoksniuotos tešlos užkandžiai su dešrelėmis yra puikus pasirinkimas skubantiems ar planuojantiems užkandį vakarėliui. Saldžiai aštrus medaus ir garstyčių derinys su švelniomis pieniškomis dešrelėmis sukuria ypatingą skonį, o traški tešla prideda malonumo.