Bananų duona su riešutais
Kategorija: Užkandžiai
Ingredientai
- miltai: 375 mililitrų
- kepimo milteliai: 2 arbatinių šaukštelių
- maistinė soda: 0,5 arbatinio šaukštelio
- tirpintas sviestas: 125 gramų
- rudas cukrus: 125 mililitrų
- baltas cukrus: 125 mililitrų
- kiaušiniai: 2
- gerai prinokę bananai: 3
- gliaudyti graikiniai riešutai: poros saujų
Recepto paruošimas
1. Pradžioje į didesnį dubenį persijojame miltus, kepimo miltelius bei maistinę sodą.
2. Tada kitame dubenyje sumaišome abiejų rūšių cukrų.
3. Ištirpintą sviestą pilame ant cukraus bei gerai išplakame. Po vieną įmušame abu kiaušinius, po kiekvieno gerai išplakdami.
4. Tuomet šakute sutriname gerai prinokusius bananus. Bananų masę įmaišome į cukraus bei kiaušinių plakinį, suberiame susmulkintus graikinius riešutus.
5. Po to skystą masę po truputį, nuolatos maišydami, supilame į miltus. Maišome tik tol, kol dings miltai. Svarbu nepermaišome.
6. Kepimo indą patepame su sviestu, pabarstome miltais, supilame tešlą.
7. Bananų duoną kepame iki 170 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 60-90 minučių.
8. Ar kepinys jau iškepęs patikriname mediniu pagaliuku. Jei kepant duonelės viršus ima pernelyg staigiai rusti, viršų pridengiame folija. Skanaujame!
9. Santrauka: Bananų duona su riešutais yra kvapni, minkšta ir maistinga, tinkanti pusryčiams ar popietės užkandžiui. Naudojant prinokusius bananus, galite sumažinti cukraus kiekį, o pasirinkus sveikesnes riebalų ir miltų alternatyvas, receptas tampa dar naudingesnis.