Prancūziškas skrebutis su karamelizuotais abrikosais
Kategorija: Užkandžiai
Tokie prancūziški skrebučiai (French toast) su meduje karamelizuotais abrikosais man visada labai pakelia nuotaiką, nes yra itin skanūs.
Duoną įmerkiau į kiaušinio ir pieno plakinį. O tuomet pakepiau keptuvėje. Iškepusius dar pabarsčiau cukraus pudra. Skrebučių patiekimui idealiai tinka (galite patiekti ir su saldžiais, ir nesaldžiais priedais).
Karamelizavau abrikosus itin paprastai – toks variantas yra visai nekaloringas, nes naudojau nedaug medaus ir sviesto. Pakepti bei sumaišyti su medumi ir sviestu abrikosai įgauna išties malonų skonį. O dar tie pakepti graikiniai riešutai… Mmm, tikras gardumėlis!
Iš nurodytų ingredientų kiekių, gaunasi 4 prancūziški skrebučiai, kurių užtenka dviem žmonėms.
1. Karamelizuoti abrikosai: Keptuvėje ant vidutinės kaitros įkaitiname sviestą, įpilame medaus, įberiame cinamono, druskos ir išmaišome. Palaukiame, kol masė pradeda šiek tiek burbuliuoti.
2. Sudedame abrikosus, riešutus ir sumaišome su sviesto ir medaus mase. Kepame maždaug 3-4 minutes, kol abrikosai suminkštėja.
3. Prancūziški skrebučiai (French toast): Dideliame dubenyje lengvai išplakame kiaušinius, pieną, cinamoną ir druską.
4. Keptuvėje ant vidutinės kaitros įkaitiname sviestą.
5. Duonos riekeles iš abiejų pusių įmerkiame į kiaušinių masę ir dedame į keptuvę. Likučius užpilame ant duonos.
6. Kepame maždaug porą minučių iš abiejų pusių arba kol apskrunda.
7. Sudedame į lėkštę ir apibarstome cukraus pudra.
8. Ant viršaus uždedame karamelizuotus abrikosus. Patiekiame ir skanaujame!
Duoną įmerkiau į kiaušinio ir pieno plakinį. O tuomet pakepiau keptuvėje. Iškepusius dar pabarsčiau cukraus pudra. Skrebučių patiekimui idealiai tinka (galite patiekti ir su saldžiais, ir nesaldžiais priedais).
Karamelizavau abrikosus itin paprastai – toks variantas yra visai nekaloringas, nes naudojau nedaug medaus ir sviesto. Pakepti bei sumaišyti su medumi ir sviestu abrikosai įgauna išties malonų skonį. O dar tie pakepti graikiniai riešutai… Mmm, tikras gardumėlis!
Iš nurodytų ingredientų kiekių, gaunasi 4 prancūziški skrebučiai, kurių užtenka dviem žmonėms.
Ingredientai
- Prancūziškiems skrebučiams:
- kvadratinė duona: 4 riekelių
- kiaušiniai: 2
- pienas: trečdalio stiklinės (naudojau avižų pieną)
- cinamonas: 0,5 arbatinio šaukštelio
- sviestas (kepimui)
- jūros druska: žiupsnelio
- cukraus pudra (apibarstymui)
- Karamelizuotiems abrikosams:
- abrikosai: 4 (perpjauname perpus)
- susmulkinti graikiniai riešutai: 2 valgomųjų šaukštų
- sviestas: 1 valgomojo šaukšto
- medus: 2 valgomųjų šaukštų (arba klevų sirupas)
- cinamonas: 0,5 arbatinio šaukštelio
- jūros druska: žiupsnelio
Recepto paruošimas
1. Karamelizuoti abrikosai: Keptuvėje ant vidutinės kaitros įkaitiname sviestą, įpilame medaus, įberiame cinamono, druskos ir išmaišome. Palaukiame, kol masė pradeda šiek tiek burbuliuoti.
2. Sudedame abrikosus, riešutus ir sumaišome su sviesto ir medaus mase. Kepame maždaug 3-4 minutes, kol abrikosai suminkštėja.
3. Prancūziški skrebučiai (French toast): Dideliame dubenyje lengvai išplakame kiaušinius, pieną, cinamoną ir druską.
4. Keptuvėje ant vidutinės kaitros įkaitiname sviestą.
5. Duonos riekeles iš abiejų pusių įmerkiame į kiaušinių masę ir dedame į keptuvę. Likučius užpilame ant duonos.
6. Kepame maždaug porą minučių iš abiejų pusių arba kol apskrunda.
7. Sudedame į lėkštę ir apibarstome cukraus pudra.
8. Ant viršaus uždedame karamelizuotus abrikosus. Patiekiame ir skanaujame!
Traškūs riešutų skrebučiai
3 geriausi naminių saldainių paruošimo receptai!
Veganiški šokoladiniai, riešutų sviesto saldainiai be glitimo
Sūrio skrebučiai
Prancūziškas skrebutis su riešutų sviestu ir bananais
Abrikosų džemas
Prancūziškas skrebutis su riešutų sviestu ir bananais
Mišrainė su šprotais, kepta duona, konservuotais kukurūzais ir sūriu
Šniceliai su balta duona ir padažu
Virta veganiška avižinė košė su karamelizuotais bananais ir obuoliais
Krakmoliniai cepelinai su mėsa
LABAI SKANUS ŠOKOLADINIS TINGINIO TORTAS
Rosettes (rozetės) - traškūs ir saldūs sausainiai
Duonelė su karamelizuotais svogūnais, pomidorais ir rozmarinais
Riešutinis pyragas
Sveikesni naminiai varškėčiai su avižų miltais ir bananais
Sumuštinis
Silkė su karamelizuotais svogūnais ir spanguolėmis
Užtepėlė su lašiša
Veganiška bananų duona - pyragas
Spurgos be varškės
ŽUVIES KOTLETAI SU SŪRIU
PURŪS BLYNAI SU OBUOLIAIS
Skrebučiai su krevetėmis