Traškūs riešutų skrebučiai

Kategorija: Užkandžiai


Traškūs riešutų skrebučiai

Paskelbė:
13 Kovo 2022
Šie traškūs riešutų skrebučiai labai skanu tiek vieni, tiek su sūrio užkandžiais. 



Ingredientai



  • lazdynų riešutai: 80 gramų
  • migdolų riešutai: 80 gramų
  • sezamo sėklos: 70 gramų
  • sėmenų sėklos: 70 gramų
  • miltai: 20 gramų
  • rapsų aliejus: 3 valgomųjų šaukštų
  • kiaušiniai: 1
  • druska: 1 arbatinio šaukštelio



Recepto paruošimas



1. Pirmiausia orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių temperatūros.
2. Riešutus sumalame.
3. Tuomet į sumaltus riešutus sudedame sėmenų ir sezamo sėklas, taip pat ir miltus.
4. Kitame inde lengvai išplakame kiaušinį su druska bei aliejumi.
5. Kiaušinio ir aliejaus mišinį įmaišome į riešutų masę, gerai išmaišome.
6. Gauta masę iškociojame tarp dviejų kepimo popieriaus lakštų.
7. Tada iškočiotą masę supjaustome.
8. Kepame orkaitėje maždaug 10-15 minučių. Skanaujame!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: