Granola arba kitaip traškūs avižiniai dribsniai
Kategorija: Užkandžiai
Ingredientai
- Avižiniai dribsniai: 1 stiklinė
- Klevų sirupas arba tirpintas medus: 1/4 stiklinės
- Kokosų aliejus: 3 v. š.
- Druska: 0.5 a. š.
- Cinamonas: 1 a. š.
- Pasirinkti priedai (riešutai, sėklos, džiovinti vaisiai): 0.5 puodelio
Recepto paruošimas
1. Orkaitę įkaitinkite iki 160 laipsnių ir kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
2. Dubenyje sumaišius visus sausus ingredientus, pilkite klevų sirupą ar medų ir ištirpintą kokosų aliejų.
3. Maišykite kruopščiai, kad visi ingredientai tolygiai pasiskirstytų.
4. Masę tolygiai paskirstykite kepimo skardoje ir dėkite į orkaitę.
5. Kepkite apie 30 minučių, kas 10 minučių permaišydami granolą, kad iškeptų tolygiai.
6. Atvėsinkite ir perkelkite į sandariai uždaromą indą, kad išlaikytumėte granolos traškumą.
7. Santrauka: Traški, sveika ir gardi granola, kuri puikiai tiks jūsų pusryčiams arba greitam užkandžiui. Avižiniai dribsniai, pagrindinis šio recepto ingredientas, suteiks ilgalaikio sotumo jausmą ir aprūpins jūsų organizmą naudingomis medžiagomis. Šis receptas yra lengvai pritaikomas, nes ingredientus galima keisti pagal jūsų skonį ir turimus produktus.