Minkšti rikotos sūrio virtinukai su pomidorų pastos padažu

Kategorija: Užkandžiai


Minkšti rikotos sūrio virtinukai su pomidorų pastos padažu

Paskelbė:
25 Kovo 2024

Ingredientai

  • rikota: 250 gramų
  • miltai: ~120 gramų
  • kiaušiniai: 1 (didelio)
  • druska: žiupsnelio
Padažui:
  • aliejus: 1 valgomojo šaukšto
  • sviestas: 50 gramų (arba margarinas)
  • česnakas: 1 skiltelės (didelės)
  • pomidorų pasta: 1 valgomojo šaukšto
  • druska: pagal skonį
  • cukrus: žiupsnelio (jeigu pomidorų pasta rūgštoka)


Recepto paruošimas

1. Pirmiausia, rikotą, jeigu yra susidarę skysčio, nusausiname ir sumaišome su kiaušiniu bei druska.

2. Tuomet berti miltus ir užminkome lipnią tešlą. Miltų nepadauginame, tešla turi būti šiek tiek lipnoka.

3. Tada ant gausiai pabarstyto paviršiaus formuojame volelius ir supjaustome vieno kąsnio dydžio gabaliukais.

4. Užviriname didelį kiekį vandens ir gausiai pasūdome.

5. Suberiame virtinius ir kai iškils į paviršių verdame maždaug 3 minutes.

6. Padažas: Pilame į keptuvę aliejų ir metame sviestą ir ant silpnos ugnies kaitiname, kol sviestas išsilydys.

7. Tuomet įspaudžiame česnaką ir beriame išvirtus virtinukus, lengvai apkepiname, kol truputį apskrus.

8. Tada įmaišome pomidorų pastą, pagardiname druska ir viską permaišome, kad padažas pasidengtų tolygiai.

9. Patiekiame ir skanaujame!

Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: