Naminės keto tortilijos pagal Beatą

Kategorija: Užkandžiai


Naminės keto tortilijos pagal Beatą

Paskelbė:
17 Rugpjūčio 2022
Pasiilgote įvairiausių suktinukų arba meksikietiškų patiekalų? Aš išmėginau daug receptų, bet gaminant pagal keto mitybą be miltų nesigaudavo nieko net panašaus į tikrą tortiliją. Kaip blyno skonio, taip blyno (beje, kaip blyneliai gal ir visai nieko, bet ne tortilija). Bet, galiausiai atradau vieną slaptą ingredientą, kuris viską pakeitė - gysluočio sėklų luobelės.


Ingredientai



  • balkšvojo gysločio sėklų luobelės: 1 šaukšto (5 gramų)
  • kiaušiniai: 1
  • paprastas tepamas sūrelis: 50 gramų (aš įprastai naudoju "Philadelphia", "Rasa" arba "ICA")
  • mėgstami prieskoniai: pagal skonį (druskos, pipirų, raudonėlio...)

Recepto paruošimas



1. Pirmiausia kambario temperatūros sūrelį išplakame su kiaušiniu iki vientisos masės.
2. Tada pridedame pasirinktus mėgstamus prieskonius.
3. Tuomet įdedame gysločio, ir palaukiame maždaug 10 minučių, kad gerai susigertų. Masė privalo tapti klampesnė, bet pakankamai skysta, kad pavyktų supilti į indą. Jeigu patapo per klampi, įpilame dar šaukštą ar du šalto vandens.
4. Po to supilame masę į kepimo indą (aš pati naudoju silikoninį apvalų, nes iš jo tortilija paskui gražiai išslysta).
5. Dedame į stipriai įkaitintą (250 laipsnių temperatūros) orkaitę ir kepame kol apskrunda, maždaug 7-10 minučių (priklausomai nuo kepimo indo dydžio ir turimos orkaitės). Skanaujame!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: