Naminės keto tortilijos pagal Beatą
Kategorija: Užkandžiai
Pasiilgote įvairiausių suktinukų arba meksikietiškų patiekalų? Aš išmėginau daug receptų, bet gaminant pagal keto mitybą be miltų nesigaudavo nieko net panašaus į tikrą tortiliją. Kaip blyno skonio, taip blyno (beje, kaip blyneliai gal ir visai nieko, bet ne tortilija). Bet, galiausiai atradau vieną slaptą ingredientą, kuris viską pakeitė - gysluočio sėklų luobelės.
1. Pirmiausia kambario temperatūros sūrelį išplakame su kiaušiniu iki vientisos masės.
2. Tada pridedame pasirinktus mėgstamus prieskonius.
3. Tuomet įdedame gysločio, ir palaukiame maždaug 10 minučių, kad gerai susigertų. Masė privalo tapti klampesnė, bet pakankamai skysta, kad pavyktų supilti į indą. Jeigu patapo per klampi, įpilame dar šaukštą ar du šalto vandens.
4. Po to supilame masę į kepimo indą (aš pati naudoju silikoninį apvalų, nes iš jo tortilija paskui gražiai išslysta).
5. Dedame į stipriai įkaitintą (250 laipsnių temperatūros) orkaitę ir kepame kol apskrunda, maždaug 7-10 minučių (priklausomai nuo kepimo indo dydžio ir turimos orkaitės). Skanaujame!
Ingredientai
- balkšvojo gysločio sėklų luobelės: 1 šaukšto (5 gramų)
- kiaušiniai: 1
- paprastas tepamas sūrelis: 50 gramų (aš įprastai naudoju "Philadelphia", "Rasa" arba "ICA")
- mėgstami prieskoniai: pagal skonį (druskos, pipirų, raudonėlio...)
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia kambario temperatūros sūrelį išplakame su kiaušiniu iki vientisos masės.
2. Tada pridedame pasirinktus mėgstamus prieskonius.
3. Tuomet įdedame gysločio, ir palaukiame maždaug 10 minučių, kad gerai susigertų. Masė privalo tapti klampesnė, bet pakankamai skysta, kad pavyktų supilti į indą. Jeigu patapo per klampi, įpilame dar šaukštą ar du šalto vandens.
4. Po to supilame masę į kepimo indą (aš pati naudoju silikoninį apvalų, nes iš jo tortilija paskui gražiai išslysta).
5. Dedame į stipriai įkaitintą (250 laipsnių temperatūros) orkaitę ir kepame kol apskrunda, maždaug 7-10 minučių (priklausomai nuo kepimo indo dydžio ir turimos orkaitės). Skanaujame!
Raktažodžiai:
gyslocio seklos, keto, tortilijos, namines tortilijos, kiausiniai, surelis, tepamas surelis, prieskoniai, druska, pipirai, raudonelis
Naminis tepamas lydytas sūrelis (be kiaušinių)
Blynai su varške - varškėčiai be cukraus
Skaniausia veganiška tortilija su sojų faršu
Purūs japoniški suflė blyneliai, gaminti su kvietiniais miltais ir pienu
Virtos vištienos salotos su lazdyno riešutais bei raudonosiomis vynuogėmis be sėklų
Keto varškės apkepas
Kesadilijos su malta mėsa ir daržovėmis
Silkės suktinukai su garstyčiomis pagal Beatą
Morkų ir silkės užtepėlė
Morkų ir silkės užtepėlė (arba įdaras šaukšteliams ar krepšeliams)
Kesadilija (Quesadilla) su feta sūriu
Čimičangos - orkaitėje kepti buritai su vištiena
Keto noodles - Shirataki nūdlai su grybais
Ploni lietiniai
Tortilija su grybais
Keto mityba: cinamoninės bandelės
Pats puriausias tobulas mokyklins varškės apkepas
Makaronų kugelis - apkepas su varške, kiaušiniais, grietine ir džiūvėsėliais pagal Beatą
AVINŽIRNIŲ IR SEZAMO SĖKLŲ PASTOS UŽTEPĖLĖ
Spragėsių - popkornų prieskoniai
Kiaušinių pagrindo keto pica su sūriu ir saliamiu
Keto lasagne - lazanija iš cukinijų ir maltos jautienos be glitimo
Tortilijos
Fish chips - kepta žuvis traškioje tešloje su mineraliniu pagal Beatą