Nesaldžios spurgytės iš batatų su sūriu ir jogurtiniu padažu

Kategorija: Daržovių patiekalai / Užkandžiai


Nesaldžios spurgytės iš batatų su sūriu ir jogurtiniu padažu

Paskelbė:
28 Spalio 2024

Ingredientai

  • Saldi bulvė (batatas): 250 g
  • Avižiniai dribsniai: 1 v.š.
  • Gysločio luobelės: 1 v.š.
  • Kietasis sūris: 50 g
  • Graikiškas jogurtas: 100 g
  • Grūdėtos garstyčios: 1 a.š.
  • Agurkas: 1 vnt.
  • Krapai: pagal skonį



Recepto paruošimas

1. Saldi bulvė nuskutama, supjaustoma griežinėliais ir verdama pasūdytame vandenyje apie 8 minutes, kol suminkštės.

2. Išvirtą bulvę sutrinkite šakute arba trintuvu iki vientisos masės.

3. Į bulvių masę suberkite gysločio luobeles, avižinius dribsnius ir tarkuotą kietąjį sūrį. Viską gerai išmaišykite.

4. Rankomis suformuokite spurgytes ir dėkite jas į karšto oro gruzdintuvę.

5. Kepkite apie 5 minutes, kol spurgytės taps traškios ir auksinės.

6. Padažui: jogurtą sumaišykite su smulkintu agurku, grūdėtomis garstyčiomis ir kapotais krapais.

7. Iškepusias spurgytes patiekite su paruoštu jogurtiniu padažu.

8. Santrauka: Šios nesaldžios batatų spurgytės yra puikus užkandis, derinantis traškumą ir maistingumą. Batatai suteikia vitaminų A ir C, o kietasis sūris – baltymų ir kalcio. Patiekalas tinkamas tiek kaip užkandis, tiek kaip garnyras prie pagrindinių patiekalų.


Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: