Morkų ir silkės užtepėlė
Kategorija: Užkandžių receptai

Tokia morkų ir silkės užtepėlė labai tinka tiek Canape Spoons valgomiesiems šaukšteliams įdaryti, tiek tepti ant duonos arba paskrudinto batono. Taip pat užtepėlę nuostabu dėti ir į valgomuosius krepšelius. Tai superinis užkandis, kuris tinka įvairiausioms šventėms, aš labai mėgstu gaminti Kalėdoms. Skonis tikrai nuostabus, pamėginkite! :)
1. Pirmiausia išverdame morkas (gaminau didelei šeimai, tai šį kartą gaminau iš dvigubos normos, tad nuotraukoje morkų daug). :)
2. Po to virtas morkas bei silkę sumalame mėsmale arba itin smulkiai supjaustome.
3. Patarimas: Elektriniu trintuvu geriau netrinti, nes man asmeniškai per daug sutrina į košelę.
4. Po to gautą masę šaukštu išsukame su tepamu sūreliu bei minkštu minkštu kambario temperatūros sviestu.
5. Paragaujame, ar patinka skonis ir ar nieko netrūksta. Jei norisi, galite pagal savo skonį pagardinti druska ar pipirais. Taip pat galima įspausti česnako.
6. Paruošta silkės užtepėlę padedame į šaldytuvą mažiausiai 1-2 valandoms, kad skoniai "susidraugautų" tarpusavyje.
7. Po to jau lepinamės pagal pageidavimą - tepame ant skrudinto batono ar duonos, dedame į šaukštelius ar krepšelius! Nerealiai skanu! :)
Ingredientai
- silkės filė: 8
- morkos: 6 (virtos)
- kambario temperatūros sviestas: 200 gramų
- tepamas sūrelis: 200 gramų (lydytas arba kitas mėgstamas)
- druska (jei norisi)
- pipirai (jei norisi)
- česnakas (jei norisi)
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia išverdame morkas (gaminau didelei šeimai, tai šį kartą gaminau iš dvigubos normos, tad nuotraukoje morkų daug). :)
2. Po to virtas morkas bei silkę sumalame mėsmale arba itin smulkiai supjaustome.
3. Patarimas: Elektriniu trintuvu geriau netrinti, nes man asmeniškai per daug sutrina į košelę.
4. Po to gautą masę šaukštu išsukame su tepamu sūreliu bei minkštu minkštu kambario temperatūros sviestu.
5. Paragaujame, ar patinka skonis ir ar nieko netrūksta. Jei norisi, galite pagal savo skonį pagardinti druska ar pipirais. Taip pat galima įspausti česnako.
6. Paruošta silkės užtepėlę padedame į šaldytuvą mažiausiai 1-2 valandoms, kad skoniai "susidraugautų" tarpusavyje.
7. Po to jau lepinamės pagal pageidavimą - tepame ant skrudinto batono ar duonos, dedame į šaukštelius ar krepšelius! Nerealiai skanu! :)
Panašūs receptai

Rūkytos vištienos ir morkų užtepėlė

Česnakinė morkų užtepėlė

Pasakiško skonio silkės užtepėlė su kiaušiniais

Užkandis: silkės rutuliukai

SILKĖS UŽKANDIS SU KIAUŠINIU

Pagardinis sviestas - užtepėlė

Ožkos sūrio užtepėlė su žalumynais ir grietine

TUNO UŽKANDIS

Naminis lydytas varškės sūris

Bruchetta - brusketos su tuno užtepėle ir prancūzišku batonu

Sūrio skrebučiai

Gaivi varškės ir krabų lazdelių užtepėlė - užkandėlė