Morkų ir silkės užtepėlė
Kategorija: Užkandžiai
Tokia morkų ir silkės užtepėlė labai tinka tiek Canape Spoons valgomiesiems šaukšteliams įdaryti, tiek tepti ant duonos arba paskrudinto batono. Taip pat užtepėlę nuostabu dėti ir į valgomuosius krepšelius. Tai superinis užkandis, kuris tinka įvairiausioms šventėms, aš labai mėgstu gaminti Kalėdoms. Skonis tikrai nuostabus, pamėginkite! :)
1. Pirmiausia išverdame morkas (gaminau didelei šeimai, tai šį kartą gaminau iš dvigubos normos, tad nuotraukoje morkų daug). :)
2. Po to virtas morkas bei silkę sumalame mėsmale arba itin smulkiai supjaustome.
3. Patarimas: Elektriniu trintuvu geriau netrinti, nes man asmeniškai per daug sutrina į košelę.
4. Po to gautą masę šaukštu išsukame su tepamu sūreliu bei minkštu minkštu kambario temperatūros sviestu.
5. Paragaujame, ar patinka skonis ir ar nieko netrūksta. Jei norisi, galite pagal savo skonį pagardinti druska ar pipirais. Taip pat galima įspausti česnako.
6. Paruošta silkės užtepėlę padedame į šaldytuvą mažiausiai 1-2 valandoms, kad skoniai "susidraugautų" tarpusavyje.
7. Po to jau lepinamės pagal pageidavimą - tepame ant skrudinto batono ar duonos, dedame į šaukštelius ar krepšelius! Nerealiai skanu! :)
Ingredientai
- silkės filė: 8
- morkos: 6 (virtos)
- kambario temperatūros sviestas: 200 gramų
- tepamas sūrelis: 200 gramų (lydytas arba kitas mėgstamas)
- druska (jei norisi)
- pipirai (jei norisi)
- česnakas (jei norisi)
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia išverdame morkas (gaminau didelei šeimai, tai šį kartą gaminau iš dvigubos normos, tad nuotraukoje morkų daug). :)
2. Po to virtas morkas bei silkę sumalame mėsmale arba itin smulkiai supjaustome.
3. Patarimas: Elektriniu trintuvu geriau netrinti, nes man asmeniškai per daug sutrina į košelę.
4. Po to gautą masę šaukštu išsukame su tepamu sūreliu bei minkštu minkštu kambario temperatūros sviestu.
5. Paragaujame, ar patinka skonis ir ar nieko netrūksta. Jei norisi, galite pagal savo skonį pagardinti druska ar pipirais. Taip pat galima įspausti česnako.
6. Paruošta silkės užtepėlę padedame į šaldytuvą mažiausiai 1-2 valandoms, kad skoniai "susidraugautų" tarpusavyje.
7. Po to jau lepinamės pagal pageidavimą - tepame ant skrudinto batono ar duonos, dedame į šaukštelius ar krepšelius! Nerealiai skanu! :)
Morkų ir silkės užtepėlė (arba įdaras šaukšteliams ar krepšeliams)
Rūkytos vištienos ir morkų užtepėlė
Pasakiško skonio silkės užtepėlė su kiaušiniais
PADAŽAS IR UŽTEPĖLĖ SU AVOKADU
Nerealiai skani Kūčių silkė su morkomis, svogūnais ir razinomis
SILKĖS UŽKANDIS SU KIAUŠINIU
GUDRYBĖS, KAD BULVIŲ KOŠĖ BŪTŲ PASAKIŠKAI SKANI
Desertas: Varškės "kiaušiniai" su braškėmis
Sūrio skrebučiai
Greitai paruošiami ir labai skanūs grybų ir silkės kotletai
TUNO UŽKANDIS
Šilta špinatų maskarponės užtepėlė
silke ir daržovėmis įdaryti pievagrybiai
Varškės apkepas
VIENO KĄSNIO UŽKANDŽIAI: BULVIŲ LIZDELIAI SU SILKE
SILKE IR DARŽOVĖMIS ĮDARYTI PIEVAGRYBIAI
Kūčioms ir ne tik: silke ir daržovėmis įdaryti pievagrybiai
LAŠIŠOS UŽKANDIS SU TEPAMUOJU SŪRELIU
Vietoje silkės Kūčioms: Lašišos sluoksniuotis su burokėliais
Keptuvėje kepta silkė alaus tešloje
Silkė su saulėgrąžomis
Silkė su saulėgrąžomis - silkės mėgėjai labai giria tokį paruošimo būdą!
Morkų sultys - nauda ir 2 receptai
Sūrio užtepėlė su saulėje džiovintais pomidorais