Prancūziški karšti sumuštiniai orkaitėje
Kategorija: Užkandžių receptai

Ingredientai
- kvietinė forminė duona: 6-8 riekučių
- tarkuotas parmezano arba Džiugo sūris: ~100 gramų
- Bešamelio padažui:
- sviestas: 1 valgomojo šaukšto
- kvietiniai miltai: 1,5 valgomojo šaukšto
- pienas: 1 stiklinės (250 mililitrų)
- Gruyere arba mocarelos sūris: 200 gramų
- Bešamelio padažo pagardai (nėra būtina, bet rekomenduoju):
- druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
- vyno actas: 1-2 arbatinių šaukštelių (5% stiprumo)
- šviežiai malti juodieji pipirai: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
- muskato riešuti tarkučiai: aštuntadalio arbatinio šaukštelio
- česnakas: 1 skiltelės (pertriname)
- Įdarui #1:
- balti pievagrybiai: 3-5
- pelėsinis sūris: 100 gramų (naudoju Rosenborg griežinėlius)
- Įdarui #2:
- dižono garstyčios: 0,5 arbatinio šaukštelio (nėra būtina)
- kumpis / bekonas / Prosciutto: 100 gramų
Recepto paruošimas
1. Susiruoškite visus reikia ingredientus mūsų karštiems sumuštiniams.
2. Taip pat paruoškite 200 (400 pagal farenheitą) laipsnių temperatūros orkaitę.
3. Pradėkite nuo "Bešamelio" padažo paruošimo. Nedideliame puode arba keptuvėje įkaitinkite sviestą, jame nuolatos maišydami pakepinkite miltus.
4. Pilkite pieno, įnirtingai maišydami mišinį užvirinkite ir toliau maišydami virkite maždaug 2-5 minutes, kol mišinys sutirštėja.
5. Pridėkite pasirinktų prieskonių, tarkuoto sūrio, išmaišykite ir nukelkite nuo kaitros. Vėsdamas "Bešamelio" padažas dar labiau sutirštėja.
Skardoje išdėliokite duonos riekutes. Paskrudinkite paruoštoje orkaitėje išvis maždaug 5 minutes, viduryje kepimo riekutes apverskite.
7. #1 įdaro variantas: Ant pusės duonos riekelių išdėliokite plonais griežinėliais pjaustytus pievagrybius, juos uždenkite plonyčiais pelėsinio sūrio griežinėliais arba trupiniais, užvožkite kita duonos riekute.
8. #2 įdaro variantas: 3-4 duonos riekutes aptepkite garstyčiomis arba/ ir nedideliu kiekiu "Bešamelio" padažo, pabarstykite susmulkintų kumpio šmotelių, užvožkite kita duonos riekute.
9. Dvigubos duonos sumuštinius sudėkite ant kepimo skardos, viršų gausiai aptepkite "Bešamelio" padažu, apibarstykite Parmezano / Džiugo sūrio tarkiais ir dėkite į orkaitę maždaug 15 minučių.
10. Pateikite kartu su mėgstamomis salotomis, šalia puodelio kavos arba arbatos. Skanaukite!
11. Patarimas: Jei gaminsite iš karto du įdaro variantus, tai duonos riekučių ir "Bešamelio" padažo reikia naudoti dvigubai daugiau, negu nurodyta recepte.
Panašūs receptai

Karšti sumuštiniai kitaip su daktariška dešra ir sūriu orkaitėje

Kaprėzė užkandukas su vyšniniais pomidorais, baziliku ir mocarela

Japoniški sumuštiniai su virtais kiaušiniais

Pipirinės moliūgo skiltelės

Naminis lydytas varškės sūris

Ožkos sūris prieskoniuose

Karšti sumuštiniai su vištiena, pievagrybiais, pomidorais ir sūriu, orkaitėje

KEPTAS SUMUŠTINIS SU TUNU IR SŪRIU

Duonelė su karamelizuotais svogūnais, pomidorais ir rozmarinais

KREVETĖMIS ĮDARYTI PIEVAGRYBIAI

Grybų užkandėlė

Orkaitėje keptos užkandėlės su krevetėmis