Krevečių vieno kąsnio užkandėlės

Kategorija: Užkandžių receptai


Krevečių vieno kąsnio užkandėlės

Paskelbė:

Ingredientai

forminė balta duona sumuštiniams: 5-6 riekučių

Krevetėms:
  • smulkios šaldytos nuluptos krevetės: 200 gramų
  • sviestas: 25 gramų (kepimui)
  • aliejus: 1 valgomojo šaukšto
  • smulkiai kapotas svogūnas: 1 valgomojo šaukšto
  • druska: žiupsnelio
Prieskoniniam sviestui:
  • labai minkštas sviestas: 75 gramų
  • smulkiai kapoti krapai: 1 arbatinio šaukštelio
  • česnakas: 1 nedidelės skiltelės
  • citrinos sultys: šlakelio
  • čili milteliai: pagal skonį
  • druska: pagal skonį
  • laiškinis svogūnėlis: 1 smulkaus


Recepto paruošimas

1. Iš pradžių iš forminės duonos išspaudžiame nedidelius apskritimus.

2. Tuomet krevetes atšildome. Kapotą svogūną lengvai pakepiname su sviestu bei aliejumi, kol suminkštės. Suberiame krevetes. Pakepiname maždaug 60 sekunių, atvėsiname.

3. Tada prieskoniniam sviestui išsukame sviestą su spaustu česnaku, smulkiai sukapotais krapais, druska ir citrinos sultimis. Pagal savo skonį pagardiname čili prieskoniais.

4. Po to ant duonos užtepame po truputį prieskoninio sviesto uždedame po kelias krevetes, apiberiame smulkiai sukapotu laiškiniu svogūnu, atvėsiname maždaug 30 minučių šaldytuve. Skanaujame!

5. Pastebėjimas: Nuotraukoje šaukšteliuose patiekta trinta varškė su druska bei citrinos žievele ir rūkytos lašišos gabaliukais.