Duonos riekelėje keptas kiaušinis
Kategorija: Užkandžiai
Tikriausiai daugelis yra valgę keptą kiaušinį. Šį kartą noriu parodyti, kaip aš jį patiekiu duonos riekelėje. Taip atrodo daug gražiau ir man būna daug skaniau. Ypač mėgstu jais pasilepinti savaitgalio rytais, kai niekur nereikia skubėti.
Ingredientai:
- duona: 2 riekelių
- kiaušiniai: 2 (labiausiai tinka kaimiški, naminiai)
- špinatų lapai: 2-3 didelių saujų
- česnakas: 2 skiltelių
- sviestas: 3 valgomųjų šaukštų
- triufelių arba garstyčių aliejus: šlakelio
- muskato riešutas
- citrinos sultys: kelių lašelių
- druska
- pipirai
Recepto Instrukcijos:
- Iš pradžių duonos riekelėse padarome skylutę (išimame minkštimą), iš abiejų pusių aptepame sviestu.
- Tuomet dedame riekeles į keptuvę ir keletą minučių pakepiname, apverčiame, į skylutę įmušame po kiaušinį, sumažiname ugnį, uždengiame keptuvę dangčiu ir kepame dar kelias minutes (priklausomai kokio skystumo kiaušinio norisi).
- Per tą laiką, kol duona kepa nuplauname ir nusausiname špinatų lapus, riekelėmis supjaustome česnaką.
- Iškeptą duoną padedame į lėkštę, pagardiname druska ir pipirais, o toje pačioje keptuvėje ant sviesto pakepiname česnako skilteles, paskui sudedame špinatus, keletą minučių pakepiname, apšlakstome citrinos sultimis, pagardiname druska ir tarkuotu muskato riešutu.
- Špinatus sudedame prie duonos riekelių ir prieš patiekdamos sumuštinius apšlakstome triufelių arba garstyčių aliejumi. Lepinamės!
Kiaušinius dažome natūraliai
Išsamus agurkų tręšimo gidas: gausus derlius jus nustebins
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Šventėms – tortas „Snickers“
Gardi prancūziška svogūnų sriuba
Kokias košes valgyti, jei norite sumažinti cholesterolio kiekį ir kūno apimtis
Sumuštinis
Šniceliai su balta duona ir padažu
Verta išmėginti: Ilgai troškinta jautienos kulninė
Jokio pilvo per 2 savaites! Šis nuostabus gėrimas veiks bet kokio amžiaus žmonėms
Baltos duonos ir kiaušinių krepšeliai
Mėsainis Insanity
Avokade keptas kiaušinis
vegetariškas daržovių troškinys su varškės sūriu
VARŠKĖS SPURGYTĖS SU SKYLUTE
BULVINIAI BLYNAI SU VARŠKĖS - GRIETINĖS PADAŽU
ISPANIŠKA ČESNAKINĖ SRIUBA
Orinukai (arba morengai)
Rauginti kopūstai pagal Darių ir Karoliną
AVIENOS PLOVAS
BARBECUE PADAŽAS | RECEPTAS
Benediktinų užkandis su kiaušiniais ir olandišku padažu
Mielinis maltos mėsos ir kopūstų pyragas
Kepti pievagrybiai