Kiaušinienė - Omletas su špinatais ir daržovėmis
Kategorija: Užkandžių receptai

Ingredientai
- kiaušiniai: 3 (jeigu didesni, gali užtekti ir 2)
- druska: žiupsnio
- šviežiai malti pipirai: žiupsnelio
- aitriųjų paprikų padažas (Siracha): pagal skonį (nėra būtina)
- kietasis sūris: gabaliuko (Džiugo ar parmezano)
- ožkų pieno sūris: gabaliuko (tiks ir kietesnis, ir minkštesnis)
- špinatai: 1 saujos
- vyšniniai pomidorai: keletos
- petražolių lapeliai
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia kiaušinius, druską bei pipirus sudedame į dubenį ir išplakame iki vientisos masės.
2. Tuomet įkaitiname keptuvę su šlakeliu aliejaus ir sumažiname kaitrą iki vidutinės.
3. Tada supilame kiaušinių masę į keptuvę ir silikonine mentele stumiame kiaušinius iš šonu į vidurį. Šitaip darome aplink visą keptuvę. Jeigu į susidariusius tuščius plotus nesubėga skysta kiaušinio dalis - pavartome keptuvę. Šitaip darome, kol kiaušinių masė ganėtinai sustandėja ir to daryti nebepavyksta (procesas matyti nuotraukose ir video pateiktuose žemiau).
4. Omleto pagrindą apšlakstome aitriųjų paprikų padažu (jeigu norisi).
5. Po to ant omleto viršaus užtarkuojame kietojo sūrio ir ožkos sūrio. Jeigu ožkos sūris minkštas - jo gabaliukais apdėliojame tą pusę, ant kurios planuojame dėti daržoves.
6. Visą tai atlikus, kiaušiniai jau privalo būti sustandėję - nukeliame keptuvę nuo kaitros.
7. Nukėlę keptuvę, ant vienos omleto pusės sudedame špinatus bei supjaustytus pomidorus, užberiame susmulkintų petražolių.
8. Mentelės pagalba perlenkiame omletą perpus.
9. Keptuvę su omletu imame į rankas, laikome virš lėkštės, palenkiame keptuvę ir tarsi nuo vaikiškos čiuožyklos mentelės pagalba perkeliame omletą į lėkštę.
10. Patiekiame iškart ir skanaujame!
11. Ar galima naudoti mažiau kiaušinių? Vyriškai porcijai aš visada sunaudoju tris kiaušinius, o sau gaminu iš dviejų kiaušinių. Naudojant du kiaušinius omletas būna plonesnis bei greičiau sustandėja (tenka trumpiau reikia jį judinti mentelę)
12. Kuo galima įdaryti gaminama omletą? Rekomenduoju rinktis šviežias lapines salotas: špinatus, sultenes, burokėlių lapus, garžgarstes arba kitas, kiekvieno mėgiamas. Taipogi galima įdėti šviežių daržovių: pomidorų, agurkų ir/ar paprikų. Ir taip pat užbarstyti žolelių: bazilikų, petražolių, kalendros, raudonėlio ar panašiai.
13. Kokius kiaušinius geriausia pasirinkti? Aš pati visada naudoju tik laisvėje laikomų vištų kiaušinius, kurios visada ganosi pievoje ir būna užaugintos su rūpesčiu. Itin rekomenduoju ir jums rinktis tik tokius.
Panašūs receptai











