Sūrio sausainėliai
Kategorija: Užkandžiai
Tokie neįprastai nesaldūs sūrio sausainiai labai tinkantys tinkantys ir prie alaus ar vyno taurės, ir gardūs valgomi vieni. Man labai patiko tai, kad galite išsikepti įvairiausių skonių naudodamos vis kitus prieskonius arba prieskonines žoleles. O kad kepsiu ateityje tai tikrai.
1. Iš pradžių kambario temperatūros sviestą sumaišykite su sutarkuotu (smulkiai) sūriu. Įmuškite kiaušinį. Išmaišykite bei po truputį pilkite miltus. Į tešlą įmaišykite prieskonius. Aš pati šį kartą naudojau kmynus ir čiobrelius. Iš tešlos suformuokite du ritinėlius (tarsi dešrą) bei dėkite į šaldytuvą maždaug 6-8 valandos (aš įprastai laikau per visą naktį).
2. Po to supjaustykite griežinėliais maždaug 1 centimetro (man pačiai plonesni buvo skanesni), išdėliokite kepimo popieriumi išklotoje skardoje. Ant pusės sausainėlių aš dar užbarsčiau druskos (man labai tiko, nors tai nėra privaloma, galite užbarstyti tik ant dalies sausainiukų). Kepkite iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 10-12 minučių.
3. Paskui sausainius būtinai palikite atvėsti bei tik tuomet perkelkite juos į lėkštę. O dabar jau galite pasiimti raudono vyno taurę ir mėgautis:)
Ingredientai
- miltai: 190 gramų
- sviestas: 100 gramų
- kiaušiniai: 1
- parmezamo sūris: 100 gramų
- įvairūs prieskoniai (kokių tik norisi iš jūsų lentynos, man labai patinka su kmynais)
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių kambario temperatūros sviestą sumaišykite su sutarkuotu (smulkiai) sūriu. Įmuškite kiaušinį. Išmaišykite bei po truputį pilkite miltus. Į tešlą įmaišykite prieskonius. Aš pati šį kartą naudojau kmynus ir čiobrelius. Iš tešlos suformuokite du ritinėlius (tarsi dešrą) bei dėkite į šaldytuvą maždaug 6-8 valandos (aš įprastai laikau per visą naktį).
2. Po to supjaustykite griežinėliais maždaug 1 centimetro (man pačiai plonesni buvo skanesni), išdėliokite kepimo popieriumi išklotoje skardoje. Ant pusės sausainėlių aš dar užbarsčiau druskos (man labai tiko, nors tai nėra privaloma, galite užbarstyti tik ant dalies sausainiukų). Kepkite iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 10-12 minučių.
3. Paskui sausainius būtinai palikite atvėsti bei tik tuomet perkelkite juos į lėkštę. O dabar jau galite pasiimti raudono vyno taurę ir mėgautis:)
Raktažodžiai:
miltai, sviestas, kiausiniai, suris, sausainiai, surio sausaineliai, uzkandziai, parmezano sūris, prieskoniai
Prancūziški kepti rageliai su sūriu ir kumpiu
Sūrio lazdelės orkaitėje su kmynais
Makaronai su dešra ir pomidorais
KALAKUTIENOS KUKULIAI SU ŠPINOKAIS IR SŪRIO PADAŽU
Ožkos sūris prieskoniuose
Pikantiški sausainiai su sūriu prie alaus
Karšti sumuštiniai kitaip su daktariška dešra ir sūriu orkaitėje
Bemielės tešlos pica
Andriaus storapadė kaimiška pica su dešra, kiaušiniais ir sūriu
Barankos - Varšuvos žiedeliai su kmynais
VARŠKĖČIAI SU CINAMONU
Bulvių pyragas su sūriu ir česnaku
Orkaitėje troškinta vištiena su daržovėmis
Traškūs avižiniai sausainiai
LIETINIAI BLYNAI SU VARŠKE
Raudoni ikrai vieno kąsnio krepšeliuose
Bananų duona su riešutų sviestu ir šokoladu
PIKANTIŠKA UŽKANDĖLĖ PRIE VYNO AR ALAUS
Kalakutienos maltinukai su brokoliais
DARŽOVIŲ - VIŠTIENOS LAZANIJA
Sausianiai: varškės "Skarelės" su uogienė
Sernik - lenkiškas varškės pyragas su razinomis
PIEVAGRYBIŲ KIŠAS
Naminė baltoji mišrainė su dešra arba rūkytu kumpiu