Naminiai sušiai - sushi | Kaip pasigaminti namuose?
Kategorija: Naudingi patarimai jūsų virtuvėje / Užkandžių receptai

Ingredientai
- ryžiai sušiams: 200 gramų
- ryžių actas: 4 valgomųjų šaukštų
- druska: 2 arbatinių šaukštelių
- cukrus: 2 valgomųjų šaukštų
- jūros dumblių lapai Nori: 4-5
- marinuotas imbieras
- wasabi krienai
- sojos padažas
- krabų lazdelės, agurkai, avokadai;
- raudonosios paprikos, avokadai, keptos krevetės, Philadelphia sūris;
- rūkyta lašiša, agurkai, Philadelphia sūris;
- arba galima miksuoti šiuos ingredientus pagal skonį;
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia išverdame suši ryžius pagal instrukcijas nurodytas ant pakuotės.
2. Į prikaistuvį supilame actą, druską, cukrų ir kaitiname, kol druska bei cukrus ištirpsta.
3. Atvėsiname ir supilame į karštus ryžius, atsargiai išmaišome bei leidžiame ryžiams atvėsti iki kambario temperatūros.
4. Tada ant bambukinio kilimėlio dedame grublėta puse į viršų jūros dumblių lakštą, ant jo paskleidžiame vieną saują ryžių ir pirštų galais juos tolygiai paskirstome, palikdami maždaug 2 centimetrų neuždengtą juostelę.
5. Per vidurį išdėliojame juostelėmis išvardintus ingredientus ir bambukiniu kilimėliu suvyniojame į standų ritinėlį. Neuždengtą juostelę sušlapiname vandeniu ir pabaigiamte sukti ritinėlį.
6. Aštrų peilį suvilgome vandeniu, kad neliptų ryžiai ir supjaustome į 6-8 dalis, maždaug 2 centimetrų storio gabaliukus.
7. Sušius išdėliojame lėkštėje. Šalia patiekiame imbierą, wasabi krienų ir į indelį įpilame sojos padažo. Ant sušio gabaliuko uždedame wasabi krienų, merkiame į sojos padažą ir skanaujame.
8. Rekomenduojama užkąsti marinuotu imbieru prieš pradedant ragauti kito skonio sušį.
9. Pastebėjimas: Jūros dumblių lapus aš perpjoviau perpus, tad jie gavosi mažesni.
10. Pastebėjimas: YouTube radau labai gerą ir panašų receptą, kurio dar nespėjau išmėginti, bet būtinai pamėginsiu. Jeigu ir Jums būtų įdomu, tai prisegiau video savo įrašo pabaigoje.
Panašūs receptai











