Naminiai sušiai - sushi | Kaip pasigaminti namuose?

Kategorija: Naudingi patarimai jūsų virtuvėje / Užkandžių receptai


Naminiai sušiai - sushi | Kaip pasigaminti namuose?

Paskelbė:

Ingredientai

  • ryžiai sušiams: 200 gramų
  • ryžių actas: 4 valgomųjų šaukštų
  • druska: 2 arbatinių šaukštelių
  • cukrus: 2 valgomųjų šaukštų
  • jūros dumblių lapai Nori: 4-5
  • marinuotas imbieras
  • wasabi krienai
  • sojos padažas


Galima įdarai (pasirinktinai):


  • krabų lazdelės, agurkai, avokadai; 
  • raudonosios paprikos, avokadai, keptos krevetės, Philadelphia sūris;
  • rūkyta lašiša, agurkai, Philadelphia sūris;
  • arba galima miksuoti šiuos ingredientus pagal skonį;


Recepto paruošimas

1. Pirmiausia išverdame suši ryžius pagal instrukcijas nurodytas ant pakuotės.

2. Į prikaistuvį supilame actą, druską, cukrų ir kaitiname, kol druska bei cukrus ištirpsta.

3. Atvėsiname ir supilame į karštus ryžius, atsargiai išmaišome bei leidžiame ryžiams atvėsti iki kambario temperatūros.

4. Tada ant bambukinio kilimėlio dedame grublėta puse į viršų jūros dumblių lakštą, ant jo paskleidžiame vieną saują ryžių ir pirštų galais juos tolygiai paskirstome, palikdami maždaug 2 centimetrų neuždengtą juostelę.

5. Per vidurį išdėliojame juostelėmis išvardintus ingredientus ir bambukiniu kilimėliu suvyniojame į standų ritinėlį. Neuždengtą juostelę sušlapiname vandeniu ir pabaigiamte sukti ritinėlį.

6. Aštrų peilį suvilgome vandeniu, kad neliptų ryžiai ir supjaustome į 6-8 dalis, maždaug 2 centimetrų storio gabaliukus.

7. Sušius išdėliojame lėkštėje. Šalia patiekiame imbierą, wasabi krienų ir į indelį įpilame sojos padažo. Ant sušio gabaliuko uždedame wasabi krienų, merkiame į sojos padažą ir skanaujame.

8. Rekomenduojama užkąsti marinuotu imbieru prieš pradedant ragauti kito skonio sušį.

9. Pastebėjimas: Jūros dumblių lapus aš perpjoviau perpus, tad jie gavosi mažesni.

10. Pastebėjimas: YouTube radau labai gerą ir panašų receptą, kurio dar nespėjau išmėginti, bet būtinai pamėginsiu. Jeigu ir Jums būtų įdomu, tai prisegiau video savo įrašo pabaigoje.