California maki sushi (suši) su krabų lazdelėmis, agurkais ir avokadais
Kategorija: Užkandžių receptai

Ingredientai
- ryžiai skirti sušiams: 800 gramų
- vanduo: 1 litro
- ryžių actas: 6 valgomųjų šaukštų
- cukrus: 2 arbatinių šaukštelių
- druska: 2 arbatinių šaukštelių
- jūros dumblių lapai: 4
- masago ikrai: 160 gramų
- krabų lazdelės: pagal skonį
- avokadai: 2
- wasabi milteliai (sumaišome su vandeniu; tinka ir pasta, jau paruošta valgymui)
- sojos padažas (skirtas sashimi ir sušiams)
- marinuoti imbierai
Recepto paruošimas
1. Aš pati ryžius sušiams visada išverdu orkaitėje. Šiuo būdu jie nesukimba ir net sakyčiau yra labai saugus (dėl pridegimo) bei paprastas variantas. Praskalaujame ryžius ir juos sudedame į kepimo indą su 1 litru karšto vandens. Uždengiame puodą dangčiu ir dedame į jau įkaitintą (200 laipsnių) orkaitę. Kepame maždaug pusvalandį.
2. Ant dujinės viryklės ištirpiname cukrų ir druską su ryžių actu.
3. Tada ant viryklės ištirpiname cukrų bei druską su ryžių actu.
4. Perkerpame jūros dumblių lakštus perpus ir dedame ryžius. Juos gerai suspaudžiame per visą lakšto plotį. Tuomet jį apverčiame, dedame krabų lazdeles (perpjautas perpus), agurką (be sėklyčių) ir avokadą. Vyniojame sushi per porą kartų ir ant viršaus sudedame masago ikrus
5. Pjaustome sušius su aštriu peiliu. Kad būtų lengviau pjaustyti - peilį kartas nuo karto nuplauname po vandeniu. Skanaujame!
6. Patarimas: Jei liko kuri dalis neaiški, pažiūrėkite video procesą pateiktą žemiau (anglų kalba).
Panašūs receptai











