Philadelphia sushi - suši su lašiša

Kategorija: Užkandžiai


Philadelphia sushi - suši su lašiša

Paskelbė:
22 Spalio 2022
Jeigu vis galvojate, kad skaniuosius sušius galite paragauti tik restoranuose, tai Jūs labai klystate. Tai ganėtinai paprastai galima padaryti ir savo namuose, gaminant juos savo virtuvėje Japoniško maisto vakarui reikia patikimo recepto, kurį aš Jums pateiksiu, kelių kokybiškų ingredientų ir noro gaminti. Išbandom jau šiandien?

Šis Philadelphia suši receptas su lašiša yra mano šeimos pats mėgstamiausias. Tikiuosi, kad tokius taps ir Jūsų šeimoje.



Ingredientai


  • virti suši ryžiai: 130 gramų
  • ryžių actas
  • jūros dumblių lapai: 0,5
  • lašišos filė: ~35-40 gramų
  • snieginės krabų lazdelės: 20 gramų
  • agurkai: 15 gramų
  • "Philadelphia" sūrio kremas: 15 gramų
  • vasabio krienų pasta
  • sojos padažas
  • marinuotas imbieras

Recepto paruošimas



1. Pirmiausia išvirkite sušių ryžius (vandens ir ryžių proporcija: viena kilogramą ryžių virkite viename litre vandens).
2. Tada ant nedidelės kaitros pakaitinkite ryžių actą, įberkite cukraus bei druskos pagal skonį. Šildykite kol ištirpsta cukrus. Svarbiausia acto neperkaitinti.
3. Išvirtus ir vis dar karštus ryžius pašlakstykite pasiruoštu ryžių actų ir viską atsargiai maišykite.
4. Tada bambukinį kilimėlį apvyniokite maistine plėvele (šitaip kilimėlis tarnaus ilgiau).
5. Ant rankų uždėkite lašelį majonezo, kad ryžiai neliptų prie rankų.
6. Agurką supjaustykite juostelėmis, minkštąją dalį su sėklomis pašalinkite.
7. Imkite 0,5 lapo (vieną jūros dumblio juostelę) ir pasidėkite ant bambukinio kilimėlio.
8. Ant slidžiosios dumblio pusės dėkite kamuoliuką ryžių ir paskirstykite tolygiai, palikdami maždaug vieno centimetro kraštelį išilgai lapo be ryžių, bet lygiagrečiai kitą kraštelį atitinkamai 1 centimetrą klokite ryžius už kraštelio.
9. Apverskite mūsų būsimus sušius, ant ryžių bei ant dumblių lapo dėliokite kitus ingredientus:
10. Tepkite sūrio kremą.
11. Tada šalia dėliokite daržoves, ant kremo ir daržovių dėkite krabų lazdeles.
12. Bambukinio kilimėlio pagalba susukite ritinėlį, šitaip suteikdami jam kvadratinę formą.
13. Ant viršaus dėliokite lašišą.
14. Supjaustykite pagamintus sušius į 8 dalis. Prieš pjaustydami, peilį trumpam įmerkiame į vandenį, kad neliptų ryžiai.
15. Gabaliukus gražiai išdėliokite lėkštėje, patiekite su sojos padažu, krienais bei marinuotu imbieru. Krienai suteikia aštrumo, o po sušio užsikandus imbieru - atnaujina visi skonių receptorių pojūčiai. Skanaus!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: