Philadelphia sushi - suši su lašiša
Kategorija: Užkandžiai
Jeigu vis galvojate, kad skaniuosius sušius galite paragauti tik restoranuose, tai Jūs labai klystate. Tai ganėtinai paprastai galima padaryti ir savo namuose, gaminant juos savo virtuvėje Japoniško maisto vakarui reikia patikimo recepto, kurį aš Jums pateiksiu, kelių kokybiškų ingredientų ir noro gaminti. Išbandom jau šiandien?
Šis Philadelphia suši receptas su lašiša yra mano šeimos pats mėgstamiausias. Tikiuosi, kad tokius taps ir Jūsų šeimoje.
1. Pirmiausia išvirkite sušių ryžius (vandens ir ryžių proporcija: viena kilogramą ryžių virkite viename litre vandens).
2. Tada ant nedidelės kaitros pakaitinkite ryžių actą, įberkite cukraus bei druskos pagal skonį. Šildykite kol ištirpsta cukrus. Svarbiausia acto neperkaitinti.
3. Išvirtus ir vis dar karštus ryžius pašlakstykite pasiruoštu ryžių actų ir viską atsargiai maišykite.
4. Tada bambukinį kilimėlį apvyniokite maistine plėvele (šitaip kilimėlis tarnaus ilgiau).
5. Ant rankų uždėkite lašelį majonezo, kad ryžiai neliptų prie rankų.
6. Agurką supjaustykite juostelėmis, minkštąją dalį su sėklomis pašalinkite.
7. Imkite 0,5 lapo (vieną jūros dumblio juostelę) ir pasidėkite ant bambukinio kilimėlio.
8. Ant slidžiosios dumblio pusės dėkite kamuoliuką ryžių ir paskirstykite tolygiai, palikdami maždaug vieno centimetro kraštelį išilgai lapo be ryžių, bet lygiagrečiai kitą kraštelį atitinkamai 1 centimetrą klokite ryžius už kraštelio.
9. Apverskite mūsų būsimus sušius, ant ryžių bei ant dumblių lapo dėliokite kitus ingredientus:
10. Tepkite sūrio kremą.
11. Tada šalia dėliokite daržoves, ant kremo ir daržovių dėkite krabų lazdeles.
12. Bambukinio kilimėlio pagalba susukite ritinėlį, šitaip suteikdami jam kvadratinę formą.
13. Ant viršaus dėliokite lašišą.
14. Supjaustykite pagamintus sušius į 8 dalis. Prieš pjaustydami, peilį trumpam įmerkiame į vandenį, kad neliptų ryžiai.
15. Gabaliukus gražiai išdėliokite lėkštėje, patiekite su sojos padažu, krienais bei marinuotu imbieru. Krienai suteikia aštrumo, o po sušio užsikandus imbieru - atnaujina visi skonių receptorių pojūčiai. Skanaus!
Šis Philadelphia suši receptas su lašiša yra mano šeimos pats mėgstamiausias. Tikiuosi, kad tokius taps ir Jūsų šeimoje.
Ingredientai
- virti suši ryžiai: 130 gramų
- ryžių actas
- jūros dumblių lapai: 0,5
- lašišos filė: ~35-40 gramų
- snieginės krabų lazdelės: 20 gramų
- agurkai: 15 gramų
- "Philadelphia" sūrio kremas: 15 gramų
- vasabio krienų pasta
- sojos padažas
- marinuotas imbieras
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia išvirkite sušių ryžius (vandens ir ryžių proporcija: viena kilogramą ryžių virkite viename litre vandens).
2. Tada ant nedidelės kaitros pakaitinkite ryžių actą, įberkite cukraus bei druskos pagal skonį. Šildykite kol ištirpsta cukrus. Svarbiausia acto neperkaitinti.
3. Išvirtus ir vis dar karštus ryžius pašlakstykite pasiruoštu ryžių actų ir viską atsargiai maišykite.
4. Tada bambukinį kilimėlį apvyniokite maistine plėvele (šitaip kilimėlis tarnaus ilgiau).
5. Ant rankų uždėkite lašelį majonezo, kad ryžiai neliptų prie rankų.
6. Agurką supjaustykite juostelėmis, minkštąją dalį su sėklomis pašalinkite.
7. Imkite 0,5 lapo (vieną jūros dumblio juostelę) ir pasidėkite ant bambukinio kilimėlio.
8. Ant slidžiosios dumblio pusės dėkite kamuoliuką ryžių ir paskirstykite tolygiai, palikdami maždaug vieno centimetro kraštelį išilgai lapo be ryžių, bet lygiagrečiai kitą kraštelį atitinkamai 1 centimetrą klokite ryžius už kraštelio.
9. Apverskite mūsų būsimus sušius, ant ryžių bei ant dumblių lapo dėliokite kitus ingredientus:
10. Tepkite sūrio kremą.
11. Tada šalia dėliokite daržoves, ant kremo ir daržovių dėkite krabų lazdeles.
12. Bambukinio kilimėlio pagalba susukite ritinėlį, šitaip suteikdami jam kvadratinę formą.
13. Ant viršaus dėliokite lašišą.
14. Supjaustykite pagamintus sušius į 8 dalis. Prieš pjaustydami, peilį trumpam įmerkiame į vandenį, kad neliptų ryžiai.
15. Gabaliukus gražiai išdėliokite lėkštėje, patiekite su sojos padažu, krienais bei marinuotu imbieru. Krienai suteikia aštrumo, o po sušio užsikandus imbieru - atnaujina visi skonių receptorių pojūčiai. Skanaus!
Raktažodžiai:
ryziai, actas, ryziu actas, susi, susiai, lasisa, krabu lazdeles, agurkai, surio kremas, sojos padazas, imbieras
Suši su krabų lazdelėmis, agurkais ir avokadu
TINGINIŲ SUŠI ARBA "SUŠIŲ" MIŠRAINĖ
Sushi (kitaip)
Sushi (Suši) Tortas su lašiša, tunu ir krevetėmis
Sushi
Krabų lazdelių ir ryžių mišrainė
Šaltas užkandis Summer rolls su lašiša
Kalakutienos donburi - nuo šiol mano mėgstamiausias azijietiškas patiekalas
Angliškas ryžių pudingas pagal Beatą
LAŠIŠOS IR SŪRIO UŽKANDIS
Kalakutienos ir ryžių troškinys
Ryžių ir krabų salotos - mišrainė "dovana"
Lašiša tešloje su špinatais ir kreminiu sūriu
Risotto (ryžių rizotas)
Kiaulienos šoninės troškinys azijietiškai
Burrito bowl - ryžiai su kepta kalakutiena ir pupelėmis
Kepti ryžiai su daržovėmis ir lašiša
Veganiškas avietinis kokteilis su ryžių ir bolivinių balandų gėrimu bei bananu
UŽKANDĖLĖS SU LAŠIŠA
Dieviškai skani krabų mišrainė su paprika ir žalumynais
Tikras plovas ant laužo su aviena (arba jautiena ar kiauliena)
Turkiška lęšių ir ryžių sriuba
KRISTIJONO KRABŲ SALOTOS (MIŠRAINĖ)