Pyragėliai su grybais
Kategorija: Grybų patiekalai / Užkandžiai
Tešlai reikės:
250 g kvietinių miltų;
180 g šalto sviesto;
30 g tarkuoto kietojo sūrio;
2 šaukštų grietinės;
1 šaukštelio druskos;
1 kiaušinio.
Įdarui reikės:
80 g džiovintų grybų;
2–3 svogūnų;
4–5 šaukštų aliejaus (kepti);
1 šaukštelio druskos;
1 šaukštelio čiobrelių lapelių;
saujelės šalavijų lapelių;
1 šaukšto ištirpinto sviesto.
Grybus užpilkite šaltu vandeniu ir palikite per naktį brinkti.
Sviestą tešlai sukapokite ir dubenyje sumaišykite su likusiais ingredientais. Tada minkykite, kol viskas sulips į kamuolį, ir padėkite 30 min. į šaldytuvą.
Įdarui keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite susmulkintus svogūnus, užberkite druskos ir 5 min. pamaišydami kepkite ant vidutinės kaitros. Tada sudėkite grybus, čiobrelius ir dar 15–20 min. viską troškinkite. Įdarą atvėsinkite.
Tešlą iškočiokite iki 0,5 cm storio ir formele ar puodeliu išspauskite 10–12 cm skersmens blynus. Dėkite ant jų po šaukštą įdaro ir užsandarinkite kraštą. Uždėkite ant pyragėlio svieste pamirkytą šalavijo lapelį ir apvyniokite iškočiota (0,5 cm storio) tešlos juostele.
Aptepkite pyragėlių viršų kiaušinio plakiniu ir kepkite 180–200 °C orkaitėje maždaug 25 min.
250 g kvietinių miltų;
180 g šalto sviesto;
30 g tarkuoto kietojo sūrio;
2 šaukštų grietinės;
1 šaukštelio druskos;
1 kiaušinio.
Įdarui reikės:
80 g džiovintų grybų;
2–3 svogūnų;
4–5 šaukštų aliejaus (kepti);
1 šaukštelio druskos;
1 šaukštelio čiobrelių lapelių;
saujelės šalavijų lapelių;
1 šaukšto ištirpinto sviesto.
Grybus užpilkite šaltu vandeniu ir palikite per naktį brinkti.
Sviestą tešlai sukapokite ir dubenyje sumaišykite su likusiais ingredientais. Tada minkykite, kol viskas sulips į kamuolį, ir padėkite 30 min. į šaldytuvą.
Įdarui keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite susmulkintus svogūnus, užberkite druskos ir 5 min. pamaišydami kepkite ant vidutinės kaitros. Tada sudėkite grybus, čiobrelius ir dar 15–20 min. viską troškinkite. Įdarą atvėsinkite.
Tešlą iškočiokite iki 0,5 cm storio ir formele ar puodeliu išspauskite 10–12 cm skersmens blynus. Dėkite ant jų po šaukštą įdaro ir užsandarinkite kraštą. Uždėkite ant pyragėlio svieste pamirkytą šalavijo lapelį ir apvyniokite iškočiota (0,5 cm storio) tešlos juostele.
Aptepkite pyragėlių viršų kiaušinio plakiniu ir kepkite 180–200 °C orkaitėje maždaug 25 min.
Virtinukai su grybų įdaru
Virtiniai su žąsienos įdaru
Virtinukai su grybų įdaru
Gardus pyragas su pomidorais
Pyragas su vaniliniu kremu ir braškėmis
Naminiai kibinai su vištiena
Bulvių pyragas su grybais
Kepti koldūnai su paukštienos įdaru
Pica su voveraitėmis
Pyragas su silkių file ir pievagrybiais
Traškus prancūziškas pyragas su šoninės ir daržovių įdaru
Gardžioji silkė su burokėliais, grybais ir obuoliais
Sprandinės suktinukai su grybais
Nesaldūs pyragėliai su grybais
Vištienos troškinys su šparaginėmis pupelėmis
Skanusis močiutės obuolių pyragas
Pikantiški 6 šašlykų receptai
Lašiša su ypatingu pagardu
Kuskusas su miško grybais
Mielinės tešlos pyragas su aguonų įdaru
Trapūs varškiniai žagarėliai
Varškės sausainiai „Žąsies kojelės“
BULVINIS PYRAGAS SU GRYBAIS
Naminė pica su dešrelėmis ir daržovėmis