Naminiai ruginiai duoniukai su sėklomis

Kategorija: Užkandžiai


Naminiai ruginiai duoniukai su sėklomis

Paskelbė:
09 Kovo 2022
Tiems, kas mėgsta išsikepti savo virtuvėje naminės duonos, tikrai yra susidūrę ir su nesėkmės skoniu. Kartais taip nutinka, kad net ir labiausiai patyrusiai šeimininkei kartais perkepa, neiškepa arba ima ir neiškyla kepama duona. Su pastarąja mano santykis irgi visoks, tad kai jau noriu garantuoto rezultato, kepu duoniukus, jie itin tinka tada, kai maisto reikia pasiimti "su savimi", kai mėgstu keliauti visur su šeima ir turėti savo maisto. Gamindama visus produktus matuoju su ta pačia stikline 240 mililitrų. Iš nurodytų ingredientų kiekių man gavosi viena kepimo skarda ruginių duoniukų. 



Ingredientai



  • ruginiai miltai: 4 stiklinių
  • drungnas vanduo: 3 stiklinių
  • saulėgrąžų branduoliai: 0,5 stiklinės
  • moliūgų sėklos: 0,5 stiklinės
  • sezamo sėklos: 0,5 stiklinės


Recepto paruošimas



1. Pirmiausia miltus ir vandenį pilame į gilesnį indą, sumaišome ir paliekame šiltoje vietoje. Pradžioje masė gali pasirodyti per tiršta, bet rūgstant ji skystės. Kiekvieną dieną kelis kartus mediniu šaukštu pamaišome, ir kai jau pamatysime besiformuojančius burbulus, imkimės kepimo. Mano pačios namuose šis procesas trunka 1-2 paras, nelygu oro temperatūrai ir santykiniam drėgnumui namuose, rūgimas gali vykti ir iki 4 parų. Bene geriausias ir paprasčiausias testas ar tešla jau yra įrūgusi - pauostome, turi jaustis maloni rūgštelė.
2. Į tešlą įmaišome sėklas, druskos visai nededu, bet jeigu jums norisi sūrumo - įberiame vieną arbatinį šaukštelį. Sėklas taip pat galima dėti pagal savo nuožiūrą, svarbiausia, kad jų būtų daug.
3. Kepimo skardą išklojame su silikoniniu kilimėliu (galite tam naudoti ir kepimo popierių).
4. Supilame tešlą ir formą dedame į orkaitės vidurį. Jungiame 150 laipsnių temperatūrą, kepimo režimą iš abiejų pusių ir kepame maždaug 60 minučių, per šį laiką susiformuoja plutelė.
5. Po to kepimo skardą ištraukiame ant darbastalio, palaukiame, kol šiek tiek pravės ir aštriu peiliu supjaustome norimo dydžio stačiakampiais.
6. Skardą dedame atgal į orkaitę, temperatūrą padidiname iki 180 laipsnių ir kepame dar maždaug 15-20 minučių. Skanaujame!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: