Tiršta voveraičių sriuba su vištiena ir kreminiu sūriu
Kategorija: Sriubos / Grybų patiekalai
Ingredientai
- sviestas: 2 valgomieji šaukštai
- svogūnas: 1 didelis
- morka: 1 vienetas
- voveraitės: 300-400 gramų
- vištų šlaunelių mėsa, be odos ir kaulų: 400-500 gramų
- džiovinti čiobreliai: 1 valgomasis šauktas
- druska: žiupsnelis
- juodieji pipirai: žiupsnelis
- bulvės: 500 gramai
- lauro lapai: 2 vienetai
- vištienos sultinys: 4 stiklinės
- pomidorų pasta: 2-3 valgomieji šaukštai
- kreminio sūrio “Philadelphia Light”: 125 gramai
- riebi grietinėlė: 250 mililitrų
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia puode virš vidutinio dydžio kaitros ištirpiname sviestą. Beriame nedideliais kubeliais supjaustytą svogūną, labai mažais kubeliais pjaustytą morką ir vis maišydami pakepiname, kol daržovės suminkštėja.
2. Tada voveraites labai gerai nuvalome, nuplauname. Didesnes perpjauname į dvi ar keturias dalis. Beriame į puodą su svogūnais ir morkomis. Tuomet uždengiame dangčiu ir patroškiname kelias minutes, kol voveraitės išskirs sultis ir suminkštės.
3. Beriame mažais gabalėliais supjaustytą vištieną ir kepiname, kol mėsa pabals. Gardiname čiobreliais, druska ir pipirais. Išmaišome.
4. Tada beriame vidutinio dydžio kubeliais pjaustytas bulves, dedame lauro lapelius, pilame sultinį ir kaitiname, kol užvirs. Tuomet sumažiname ugnį, uždengiame puodą dangčiu ir verdame apie 8-15 minučių, kol bulvės bus minkštos. Virimo laikas priklauso nuo bulvių kubelių dydžio. Neleiskime joms pervirti.
5. Kai bulvės išvirs, dedame į puodą pomidorų pastą, kreminį sūrį, pilame grietinėlę. Vis pamaišydami kaitiname, kol sūris ištirps ir sriuba dar kartą užvirs. Nuimame nuo kaitros išimame lauro lapelius.
6. Tuomet leidžiame sriubai uždengtame puode pastovėti dar maždaug 20-30 minučių, tada patiekiame.
7. Ši sriuba puikiai tinka su šviežiomis bandelėmis, papuoškite čiobrelių šakele. Skanaus!