Avgolemono sriubyte
Kategorija: Sriubos
Avgolemonas – tai yra graikiška sriuba, gaminama iš kiaušinių, citrinų sulčių ir vištienos sultinio: elektriniu maišytuvu visi produktai išmaišomi ir kaitinami ant silpnos ugnies, kol sultinys sutirštėja.
Taigi Avgolemono pagrindui reikės šių ingredientų:
Pirmiausia, į puodą supilame vištienos sultinį, sudedame smulkintą vištieną, svogūnus, morkas,salierą, orzo makaronus, oregoną, druskos bei pipirų ir verdame tol kol makaronai suminkštės (po užvirimo virti apie 10-12 min). Nuimame puodą nuo ugnies. Dubenėlyje gerai išplakame kiaušinius, į plakinį įspaudžiame citrinų sulčių ir dar kartą gerai išplakame, lėtai įpilame į plakinį karšto sultinio,kad sureguliuotumėte temperatūrą – gausime avgolemono sriubos pagrindą. Tada visa tai lėtai pilame į puodą su sultiniu ir daržovėmis.
Patiekiant avgolemono sriubą paskaniname krapais.
Taigi Avgolemono pagrindui reikės šių ingredientų:
- 1l vištienos sultinio
- 2 kiaušinių
- 2 citrinų
- 100g smulkintos virtos vištienos
- 100g Orzo makaronų (makaronai, savo forma primenantys ryžius)
- 1 svogūnas (smulkintas)
- 2 morkos (smulkintos)
- 2 salierų lapkočiai (smulkinti)
- 0,5 a.š oregano
- sauja šviežių krapų
- druskos ir pipirų
Pirmiausia, į puodą supilame vištienos sultinį, sudedame smulkintą vištieną, svogūnus, morkas,salierą, orzo makaronus, oregoną, druskos bei pipirų ir verdame tol kol makaronai suminkštės (po užvirimo virti apie 10-12 min). Nuimame puodą nuo ugnies. Dubenėlyje gerai išplakame kiaušinius, į plakinį įspaudžiame citrinų sulčių ir dar kartą gerai išplakame, lėtai įpilame į plakinį karšto sultinio,kad sureguliuotumėte temperatūrą – gausime avgolemono sriubos pagrindą. Tada visa tai lėtai pilame į puodą su sultiniu ir daržovėmis.
Patiekiant avgolemono sriubą paskaniname krapais.
Japoniška vištienos ir makaronų sriuba
Karštos orzo salotos su keptais pomidorais
Kiaušinius dažome natūraliai
Gardi prancūziška svogūnų sriuba
AMERIKIETIŠKAS MAKARONŲ IR SŪRIO APKEPAS (MAC AND CHEESE)
ISPANIŠKA ČESNAKINĖ SRIUBA
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
SPAGETI TROŠKINYS SU VIŠTIENA
Spageti troškinys su vištiena
Airiškai lėtai troškinta jautiena
Šventėms – tortas „Snickers“
Keptos bulvės ispaniškai (Patatas Bravas)
Spagečiai Su Vištiena
Makaronai su krevetėmis ir žalumynais
Vegetariška Korma
9 dalykai, kurių jokiu būdu negalima šildyti mikrobangų krosnelėje
New Orlean’o stiliaus krevetės
Tzadziki padažas. pagardas prie mėsos, žuvies
Makaronai su kiauliena ir daržovėmis
Prancūziška svogūnų sriuba
Brokolių ir morkų (vegetariška) lazanija
Burokėlių sriuba su džiovintais obuoliais
PRANCŪZIŠKA CUKINIJŲ SRIUBA
TRINTA PIEVAGRYBIŲ SRIUBA PAGAL JELENĄ