Sriuba: Vištienos sultinys su makaronais

Kategorija: Sriubų receptai


Sriuba: Vištienos sultinys su makaronais

Paskelbė:

Vištienos sultinys su makaronais – tai klasikinis patiekalas, kuris ne tik sušildys šaltomis dienomis, bet ir suteiks energijos bei naudingų maistinių medžiagų. Tai lengvai paruošiama sriuba, kurią mėgsta tiek vaikai, tiek suaugusieji.


Nauda sveikatai

  • Vištienos sultinys – turtingas mineralais, kolagenu ir amino rūgštimis, padedančiomis stiprinti imuninę sistemą bei gerinti sąnarių ir odos būklę.
  • Morkos ir petražolės – puikus beta karoteno, vitamino C ir geležies šaltinis, prisidedantis prie geros regos ir bendro organizmo stiprumo.
  • Česnakas – žinomas kaip natūralus antibiotikas, stiprinantis imuninę sistemą ir kovojantis su uždegimais.


Ingredientai

  • Vištienos kauliukai: pagal poreikį
  • Česnakas: 3 skiltelės
  • Svogūnai: 1 vnt.
  • Morkos: 2 vnt.
  • Petražolės: 2 pundeliai
  • Lauro lapeliai: 4-6 vnt.
  • Juodieji pipirai: 4 žirneliai
  • Vanduo: 3 l
  • Smulkūs makaronai: 1 sauja (pvz.: vermišeliai)
  • Druska: pagal skonį


Recepto paruošimas

1. Į puodą sudėti vištienos kauliukus, užpilti vandeniu ir užvirti.

2. Nugraibyti susidariusias putas ir tuomet sudėti lauro lapelius, pipirus, petražoles, griežinėliais supjaustytas morkas, česnako skilteles ir stambiais gabalais supjaustytą svogūną. Virti sultinį ant mažos ugnies maždaug 60 minučių.

3. Po to sultinį perkošti ir užvirti.

4. Į jį sudėti makaronus, griežinėliais supjaustytą morką. Pagardinti druska bei susmulkintais petražolių lapeliais.

5. Valgykite karštą dar garuojančią sriubą.