Prancūziška svogūnų sriuba
Kategorija: Sriubos
Prancūziškos sriubos paslaptis – tobulas ingredientų derinys. Beje, šią sriubą reikia valgyti neskubant ir mėgaujantis.
Reikės:
baltų svogūnų - 800 g
salierų - 2 vnt.
sviesto - 50-60 g
jautienos sultinys - 800 g
čiobrelių – kelios šakelės
prancūziško batono – 1 vnt.
kieto sūrio - 200 g
Gaminame:
* Supjaustykite svogūnus į 4 dalis, paskui – plonomis juostelėmis. Rinkitės tik kokybiškus, nepradėjusius gesti svogūnus
* Puode ištirpinkite sviestą. Supjaustykite salierus ir juos kartu su svogūnais suberkite į puodą. Kepinkite ant nedidelės ugnies 20-30 min, retkarčiais pamaišydami.
* Kai svogūnai karamelizuojasi, supilkite 250 ml sultinio. Troškinkite nuėmę dangtį, kol masė sutirštės. Įmeskite kelias čiobrelių šakeles (tinka tiek šviežios, tiek džiovintos), išmaišykite.
* Kai skystis išgaruos, įpilkite dar 250 g jautienos sultinio ir vėl troškinkite, kol masė sutirštės.
* Tada supilkite likusius 300 g sultinio. Padidinkite ugnį, užvirinkite sriubą. Virkite sriubą iki vidutinio tirštumo.
* Kol gaminsite, prancūzišką batoną supjaustykite vidutinio storumo riekelėmis, paskrudinkite jas. Stambia tarka sutarkuokite sūrį.
* Sriubą supilstykite į karščiui atsparius dubenėlius, tačiau ne iki viršaus. Tada sriubos paviršių pabarstykite sūriu ir uždėkite ant viršaus skrebutį ar du – priklausomai nuo dubenėlio dydžio ir vėl užberkite sūrio.
* Indus su sriuba pašaukite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę 5 minutėms. Sūriui ištirpus traukite sriubą iš orkaitės ir patiekite. Padėkite šaukštą ir nedidelį peilį – juo patogu pjaustyti batoną.
Pastabos:
- Jautienos sultinį galima keisti vištienos arba daržovių.
- Kad būtų patogiau valgyti, batono riekeles galima supjaustyti kubeliais ir tada tik paskrudinti.
- Galima skrebučius patiekti ir atskirai. Tokiu atveju sriubos nereikės šauti į orkaitę.
- Prieš patiekdami sriubą pabarstykite čiobrelio lapeliais – aromatas bus dieviškas.
Reikės:
baltų svogūnų - 800 g
salierų - 2 vnt.
sviesto - 50-60 g
jautienos sultinys - 800 g
čiobrelių – kelios šakelės
prancūziško batono – 1 vnt.
kieto sūrio - 200 g
Gaminame:
* Supjaustykite svogūnus į 4 dalis, paskui – plonomis juostelėmis. Rinkitės tik kokybiškus, nepradėjusius gesti svogūnus
* Puode ištirpinkite sviestą. Supjaustykite salierus ir juos kartu su svogūnais suberkite į puodą. Kepinkite ant nedidelės ugnies 20-30 min, retkarčiais pamaišydami.
* Kai svogūnai karamelizuojasi, supilkite 250 ml sultinio. Troškinkite nuėmę dangtį, kol masė sutirštės. Įmeskite kelias čiobrelių šakeles (tinka tiek šviežios, tiek džiovintos), išmaišykite.
* Kai skystis išgaruos, įpilkite dar 250 g jautienos sultinio ir vėl troškinkite, kol masė sutirštės.
* Tada supilkite likusius 300 g sultinio. Padidinkite ugnį, užvirinkite sriubą. Virkite sriubą iki vidutinio tirštumo.
* Kol gaminsite, prancūzišką batoną supjaustykite vidutinio storumo riekelėmis, paskrudinkite jas. Stambia tarka sutarkuokite sūrį.
* Sriubą supilstykite į karščiui atsparius dubenėlius, tačiau ne iki viršaus. Tada sriubos paviršių pabarstykite sūriu ir uždėkite ant viršaus skrebutį ar du – priklausomai nuo dubenėlio dydžio ir vėl užberkite sūrio.
* Indus su sriuba pašaukite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę 5 minutėms. Sūriui ištirpus traukite sriubą iš orkaitės ir patiekite. Padėkite šaukštą ir nedidelį peilį – juo patogu pjaustyti batoną.
Pastabos:
- Jautienos sultinį galima keisti vištienos arba daržovių.
- Kad būtų patogiau valgyti, batono riekeles galima supjaustyti kubeliais ir tada tik paskrudinti.
- Galima skrebučius patiekti ir atskirai. Tokiu atveju sriubos nereikės šauti į orkaitę.
- Prieš patiekdami sriubą pabarstykite čiobrelio lapeliais – aromatas bus dieviškas.
Raktažodžiai:
prancuziska sriuba
Gardi prancūziška svogūnų sriuba
ISPANIŠKA ČESNAKINĖ SRIUBA
Kiaušinius dažome natūraliai
Šlaunelių ir daržovių troškinys
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Jautienos antrekotas keptuvėje
Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“
Jautienos troškinys su daržovėmis
Apelsinų ir migdolų pyragas
Pikantiški 6 šašlykų receptai
Marokietiškas saldžių bulvių pyragas
Vištiena su imbieru ir medumi
Be galo gražūs margučiai "Žėručiai"
TRINTA PIEVAGRYBIŲ SRIUBA PAGAL JELENĄ
Šventėms – tortas „Snickers“
Pikantiškas vištienos troškinys
Jautienos befstrogenas
JAUTIENOS TROŠKINYS SU BULVĖMIS IR PUPELĖMIS
ŽIRNELIŲ SRIUBA SU KOKOSŲ PIENU
Žolelių ir gėlių raštais natūraliai marginti kiaušiniai
Pomidorų ir rūkyto sūrio sriuba
Svogūnų sriuba
Pomidorų sriuba su kukulaičiais
Sunku būtų rasti skanesnį sumuštinį