Prancūziška svogūnų sriuba
Prancūziškos sriubos paslaptis – tobulas ingredientų derinys. Beje, šią sriubą reikia valgyti neskubant ir mėgaujantis.
Reikės:
baltų svogūnų - 800 g
salierų - 2 vnt.
sviesto - 50-60 g
jautienos sultinys - 800 g
čiobrelių – kelios šakelės
prancūziško batono – 1 vnt.
kieto sūrio - 200 g
Gaminame:
* Supjaustykite svogūnus į 4 dalis, paskui – plonomis juostelėmis. Rinkitės tik kokybiškus, nepradėjusius gesti svogūnus
* Puode ištirpinkite sviestą. Supjaustykite salierus ir juos kartu su svogūnais suberkite į puodą. Kepinkite ant nedidelės ugnies 20-30 min, retkarčiais pamaišydami.
* Kai svogūnai karamelizuojasi, supilkite 250 ml sultinio. Troškinkite nuėmę dangtį, kol masė sutirštės. Įmeskite kelias čiobrelių šakeles (tinka tiek šviežios, tiek džiovintos), išmaišykite.
* Kai skystis išgaruos, įpilkite dar 250 g jautienos sultinio ir vėl troškinkite, kol masė sutirštės.
* Tada supilkite likusius 300 g sultinio. Padidinkite ugnį, užvirinkite sriubą. Virkite sriubą iki vidutinio tirštumo.
* Kol gaminsite, prancūzišką batoną supjaustykite vidutinio storumo riekelėmis, paskrudinkite jas. Stambia tarka sutarkuokite sūrį.
* Sriubą supilstykite į karščiui atsparius dubenėlius, tačiau ne iki viršaus. Tada sriubos paviršių pabarstykite sūriu ir uždėkite ant viršaus skrebutį ar du – priklausomai nuo dubenėlio dydžio ir vėl užberkite sūrio.
* Indus su sriuba pašaukite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę 5 minutėms. Sūriui ištirpus traukite sriubą iš orkaitės ir patiekite. Padėkite šaukštą ir nedidelį peilį – juo patogu pjaustyti batoną.
Pastabos:
- Jautienos sultinį galima keisti vištienos arba daržovių.
- Kad būtų patogiau valgyti, batono riekeles galima supjaustyti kubeliais ir tada tik paskrudinti.
- Galima skrebučius patiekti ir atskirai. Tokiu atveju sriubos nereikės šauti į orkaitę.
- Prieš patiekdami sriubą pabarstykite čiobrelio lapeliais – aromatas bus dieviškas.
Reikės:
baltų svogūnų - 800 g
salierų - 2 vnt.
sviesto - 50-60 g
jautienos sultinys - 800 g
čiobrelių – kelios šakelės
prancūziško batono – 1 vnt.
kieto sūrio - 200 g
Gaminame:
* Supjaustykite svogūnus į 4 dalis, paskui – plonomis juostelėmis. Rinkitės tik kokybiškus, nepradėjusius gesti svogūnus
* Puode ištirpinkite sviestą. Supjaustykite salierus ir juos kartu su svogūnais suberkite į puodą. Kepinkite ant nedidelės ugnies 20-30 min, retkarčiais pamaišydami.
* Kai svogūnai karamelizuojasi, supilkite 250 ml sultinio. Troškinkite nuėmę dangtį, kol masė sutirštės. Įmeskite kelias čiobrelių šakeles (tinka tiek šviežios, tiek džiovintos), išmaišykite.
* Kai skystis išgaruos, įpilkite dar 250 g jautienos sultinio ir vėl troškinkite, kol masė sutirštės.
* Tada supilkite likusius 300 g sultinio. Padidinkite ugnį, užvirinkite sriubą. Virkite sriubą iki vidutinio tirštumo.
* Kol gaminsite, prancūzišką batoną supjaustykite vidutinio storumo riekelėmis, paskrudinkite jas. Stambia tarka sutarkuokite sūrį.
* Sriubą supilstykite į karščiui atsparius dubenėlius, tačiau ne iki viršaus. Tada sriubos paviršių pabarstykite sūriu ir uždėkite ant viršaus skrebutį ar du – priklausomai nuo dubenėlio dydžio ir vėl užberkite sūrio.
* Indus su sriuba pašaukite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę 5 minutėms. Sūriui ištirpus traukite sriubą iš orkaitės ir patiekite. Padėkite šaukštą ir nedidelį peilį – juo patogu pjaustyti batoną.
Pastabos:
- Jautienos sultinį galima keisti vištienos arba daržovių.
- Kad būtų patogiau valgyti, batono riekeles galima supjaustyti kubeliais ir tada tik paskrudinti.
- Galima skrebučius patiekti ir atskirai. Tokiu atveju sriubos nereikės šauti į orkaitę.
- Prieš patiekdami sriubą pabarstykite čiobrelio lapeliais – aromatas bus dieviškas.
Pasidalinkite receptu!
Pagaminimo laikas:
Šaltinis:
Raktažodžiai:
prancuziska sriuba
O čia labai skanu! :)

Jautienos antrekotas keptuvėje

Kiaušinius dažome natūraliai

Žolelių ir gėlių raštais natūraliai marginti kiaušiniai

Be galo gražūs margučiai "Žėručiai"

Šlaunelių ir daržovių troškinys

Vištiena su imbieru ir medumi

Pomidorų ir rūkyto sūrio sriuba

Jautienos befstrogenas

D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas

Marokietiškas saldžių bulvių pyragas

Jautienos troškinys su daržovėmis

Svogūnų sriuba

Pomidorų sriuba su kukulaičiais

Pikantiškas vištienos troškinys

Sunku būtų rasti skanesnį sumuštinį

JAUTIENOS TROŠKINYS SU BULVĖMIS IR PUPELĖMIS

ŽIRNELIŲ SRIUBA SU KOKOSŲ PIENU

ISPANIŠKA ČESNAKINĖ SRIUBA

TRINTA PIEVAGRYBIŲ SRIUBA PAGAL JELENĄ

Šventėms – tortas „Snickers“

Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“

Pikantiški 6 šašlykų receptai

Apelsinų ir migdolų pyragas

Gardi prancūziška svogūnų sriuba