Gruziniška aštri charčio sriuba iš avienos

Kategorija: Sriubos / Aviena


Gruziniška aštri charčio sriuba iš avienos

Paskelbė:
24 Geg. 2022
Šiandien noriu pasidalinti savo labai pamiltu receptu, kaip aš gaminu gruzinišką aštrią charčio sriubą su aviena. Man asmeniškai ji labai patinka, nors žinau, kad kitiems avienos skonis ir kvapas nėra priimtini. Tiems žmonėms rekomenduoju avieną pakeisti į jautieną. Jeigu esate didesni aštrumo mėgėjai, būtinai įdėkite daugiau aštrių prieskonių ir aitriųjų paprikų. Ši sriuba bus aštresnė tik tiems, kas įprastai aštriai nevalgo, užkietėjusiems aštrumo mylėtojams, ji bus lengvai aštri. :)



Ingredientai



  • aviena: 500 gramų (galima pakeisti į jautieną)
  • ryžiai: dviejų trečdalių stiklinės (120 gramų)
  • svogūnai: 3 dideli
  • "Tkemali" padažas: 3 valgomųjų šaukštų (galite pakeisti granatų arba citrinos sultimis)
  • "Chmeli-suneli" prieskoniai: 2 arbatinių šaukštelių
  • aitriosios paprikos: 1
  • paprikos milteliai: 1 arbatinio šaukštelio (arba pagal skonį)
  • juodieji pipirai: 5 žirnelių
  • druska: 1 arbatinio šaukštelio (arba pagal skonį)
  • graikiniai riešutai: 120 gramų
  • kalendra: ~10 gramų
  • pomidorų pasta: 100 gramų

Recepto paruošimas



1. Pirmiausia nedideliais, kelių centimetrų kubeliais supjaustome avieną.
2. Į puodą pripilame 3 litrus šalto vandens, sudedame mėsą ir verdame maždaug 1,5-2 valandas ant vidutinės kaitros, vis pamaišydami ir nepamiršdami nugraibyti susidariusių putų.
3. Likus 30 minučių iki išvirs mėsa, sumaišome pomidorų pastą, "Tkemali" padažą, raudoną aitriąją papriką (nepadauginame, nes "Tkemali" padažas taip pat yra aštrokas), paprikos miltelius, smulkiai pjaustytas kalendras, "Chmeli-suneli" prieskonius, juoduosius pipirus.
4. Pastebėjimas: "Tkemali" ir "Chmeli-suneli" padažų galite rasti ir prekybos centruose, bet reikalui esant juos galima pakeisti ir kitais produktais. "Tkemali" padažo tikslas suteikti sriubai pikantiškos rūgštelės. Jį neblogai gali kompensuoti 100 mililitrų šviežiai spaustų granatų arba citrinos sulčių (jeigu pilsite pastarąsias, galima įberti ir žiupsnelį tarkuotų žievelių). Jeigu nerasite "Chmeli-suneli", panašų džiovintų prieskonių mišinį galima susimaišyti patiems: po žiupsnelį džiovintų mairūnų, bazilikų, mėtų, krapų, kelis smulkiai maltus gvazdikėlius, juodųjų pipirų ir cinamono.
5. Keptuvėje ištirpiname sviestą ir apkepiname smulkiai supjaustytus svogūnus. Supilame sumaišytų padažų ir prieskonių tyrę ir maždaug minutę viską patroškiname.
6. Gerai nuplauname ryžius ir suberiame į puodą su mėsa. Verdame maždaug 15 minučių, po to suberiame prieskonių ir kepintų svogūnų masę.
7. Iki vientisos masės sutriname česnakus, graikinius riešutus, įberiame druskos pagal savo skonį ir dar kartą permaišome. Šiek tiek sriubos skystimo sumaišome su česnakais, graikiniais riešutais ir supilame į sriubą.
8. Dar šiek tiek paverdame ir, nuėmę nuo kaitros, palaikome maždaug 20 minučių. Prieš skanaudami galime pabarstyti mėgstamų susmulkintų žalumynų. Skanaus!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: