Minestrone - itališka daržovių sriuba

Kategorija: Sriubos


Minestrone - itališka daržovių sriuba

Paskelbė:
04 Geg. 2022
Va čia tai Itališka, va čia tai tikra daržovių sriuba, kurią visa šeima gyrė.


Ingredientai



  • alyvuogių aliejus: 3 valgomųjų šaukštų
  • svogūnai: 2 (sukapojame kubeliais)
  • Pekino arba Savojos kopūstai: 0,5 mažo (supjaustome juostelėmis)
  • cukinijos: 2 mažos (supjaustome kubeliais)
  • žiedinio kopūsto žiedynėliai: 1 saujos
  • morkos: 2 (supjaustome kubeliais)
  • bulvės: 2 (supjaustome kubeliais)
  • pomidorai: 2 dideli (nulupame ir supjaustome kubeliais)
  • šaldyti žirneliai: 100 gramų
  • daržovių sultinys: 1,5 litro
  • smulkūs, sriubai tinkami makaronai: 120 gramų
  • druska
  • pipirai
  • parmezano sūrio drožlės (patiekimui; naudojau Rokiškio kietąjį)

Recepto paruošimas



1. Pirmiausia įkaitintame aliejuje apkepame svogūnus nuolatos pamaišydami, kol suminkštėja.
2. Tada į keptuvę sudedame kopūstą, cukinijas, žiedinius kopūstus, morkas, bulves ir pomidorus. Uždengę dangčiu patroškiname maždaug 10 minučių kartas nuo karto pamaišydami.
3. Užviriname sultinį ir į jį sudedame patroškintas daržoves ir žirnelius. Verdame maždaug 5 minutes.
4. Tuomet į puodą suberiame makaronus ir verdame neuždengę dangčiu maždaug 8-10 minučių (priklausomai nuo makaronų formos), kol bus al dente.
5. Pagardiname druska bei šviežiai grūstais pipirais.
6. Išpilstome į pašildytus dubenėlius. Pabarstome Parmezano drožlėmis bei pipirais ir iškart patiekiame. Skanaujame!
7. Pastebėjimas: Pas mane nuotraukoje sūrio niekaip nebesimato, nes kol padariau n-ąjį kadrą, jis tiesiog ištirpo karštoje sriuboje... ;)
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: