Minestrone - itališka daržovių sriuba
Kategorija: Sriubos
Va čia tai Itališka, va čia tai tikra daržovių sriuba, kurią visa šeima gyrė.
1. Pirmiausia įkaitintame aliejuje apkepame svogūnus nuolatos pamaišydami, kol suminkštėja.
2. Tada į keptuvę sudedame kopūstą, cukinijas, žiedinius kopūstus, morkas, bulves ir pomidorus. Uždengę dangčiu patroškiname maždaug 10 minučių kartas nuo karto pamaišydami.
3. Užviriname sultinį ir į jį sudedame patroškintas daržoves ir žirnelius. Verdame maždaug 5 minutes.
4. Tuomet į puodą suberiame makaronus ir verdame neuždengę dangčiu maždaug 8-10 minučių (priklausomai nuo makaronų formos), kol bus al dente.
5. Pagardiname druska bei šviežiai grūstais pipirais.
6. Išpilstome į pašildytus dubenėlius. Pabarstome Parmezano drožlėmis bei pipirais ir iškart patiekiame. Skanaujame!
7. Pastebėjimas: Pas mane nuotraukoje sūrio niekaip nebesimato, nes kol padariau n-ąjį kadrą, jis tiesiog ištirpo karštoje sriuboje... ;)
Ingredientai
- alyvuogių aliejus: 3 valgomųjų šaukštų
- svogūnai: 2 (sukapojame kubeliais)
- Pekino arba Savojos kopūstai: 0,5 mažo (supjaustome juostelėmis)
- cukinijos: 2 mažos (supjaustome kubeliais)
- žiedinio kopūsto žiedynėliai: 1 saujos
- morkos: 2 (supjaustome kubeliais)
- bulvės: 2 (supjaustome kubeliais)
- pomidorai: 2 dideli (nulupame ir supjaustome kubeliais)
- šaldyti žirneliai: 100 gramų
- daržovių sultinys: 1,5 litro
- smulkūs, sriubai tinkami makaronai: 120 gramų
- druska
- pipirai
- parmezano sūrio drožlės (patiekimui; naudojau Rokiškio kietąjį)
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia įkaitintame aliejuje apkepame svogūnus nuolatos pamaišydami, kol suminkštėja.
2. Tada į keptuvę sudedame kopūstą, cukinijas, žiedinius kopūstus, morkas, bulves ir pomidorus. Uždengę dangčiu patroškiname maždaug 10 minučių kartas nuo karto pamaišydami.
3. Užviriname sultinį ir į jį sudedame patroškintas daržoves ir žirnelius. Verdame maždaug 5 minutes.
4. Tuomet į puodą suberiame makaronus ir verdame neuždengę dangčiu maždaug 8-10 minučių (priklausomai nuo makaronų formos), kol bus al dente.
5. Pagardiname druska bei šviežiai grūstais pipirais.
6. Išpilstome į pašildytus dubenėlius. Pabarstome Parmezano drožlėmis bei pipirais ir iškart patiekiame. Skanaujame!
7. Pastebėjimas: Pas mane nuotraukoje sūrio niekaip nebesimato, nes kol padariau n-ąjį kadrą, jis tiesiog ištirpo karštoje sriuboje... ;)
Raktažodžiai:
svogunai, kopustai, pekino kopustas, sriuba, italiska sriuba, cukinijos, morkos, bulves, pomidorai, zirneliai, darzoviu sultinys, makaronai, druska, pipirai, suris, parmezano suris, darzoviu sriuba
LAŠIŠOS SRIUBA SU DARŽOVĖMIS IR GRIETINĖLE
Rudeninė daržovių sriuba
Šviežių daržovių pieniška sriuba
Veganiška trinta raugintų agurkų sriuba
Burokėlių lapų sriuba vos iš kelių ingredientų!
DARŽOVIŲ SRIUBA SU KARIU IR KOKOSO PIENU
DARŽOVIŲ TROŠKINYS SU KIAULIENA
Troškinta grybų mišrainė su daržovėmis
PUPELIŲ SRIUBA SU KEPTA ŠONINE
DARŽOVIŲ SRIUBA SU KRUOPOMIS
DARŽOVIŲ IR KIAULIENOS TROŠKINYS
Vištiena bazilikų ir pomidorų padaže
Pasakiška daržovių košė
Vištienos ir Feta sūrio sriuba
BUROKĖLIŲ SRIUBA SU PAPRIKA
Sriuba su porais ir lašiša
Jautienos ir kokosų karis
MARINUOTA DARŽOVIŲ MIŠRAINĖ (ATSARGOS ŽIEMAI)
Burokėlių lapų sriuba
Trinta paprikų sriuba
Burokėlių sriuba
Savojos kopūstai grietinėlėje - tarsi salotos
Rytietiška kiaušinienė su pomidorais - Shakshuka
Orkaitėje keptos daržovės