Minestrone - itališka daržovių sriuba

Kategorija: Sriubos


Minestrone - itališka daržovių sriuba

Paskelbė:
22 Rugsėjo 2022
Ar Jūs žinojote, kad minestronė yra sriuba pagaminta iš šaldytų daržovių virta sultinyje iš sultinio kubelio (geriausiai dar, jeigu praskiestame nuovire kuris atlieka nuo kaulų mažiausiai du kartus juos nuvirus)? Jūs netikite? Galiu savo pirštu parodyti bent jau du restoranus (bent jau, kurie taip save bando vadinti), vienas jų, beje, italų, ir daugybė kavinių, kurios būtent taip interpretuoja šią fantastišką, tirštą daržovių sriubą. Mano dideliam pykčiui nebuvo galo, kai tuose pseudo restoranuose (aš kitaip jų tiesiog nebegaliu vadinti...), norėdama paragauti normalios sriubos už gan didelę kainą, gavau dubenį skysčio su keliomis šaldytomis daržovėmis (gal tas, visuose prekybos centruose esantis lenkiškas rinkinys "Itališka sriuba"?..). Po šio "atsiradimo" visur, kur pamatydavau minestronę, pradėjau piktybiškai užsisakyti būtent ją - ir visur tas pats skonis... Taigi, galiausiai trūko kantrybė, pasakiau, kad restoranams parodysiu kokia iš tikro privalo būti itališka daržovių sriuba! Žinoma, vienareikšmio recepto šiai sriubai tikrai nėra, nes jos variacijų daugybė, bet vienas bendras bruožas yra - minestronė privalo būti tiršta bei GARDI. 


Ingredientai



  • alyvuogių aliejus: 3 valgomųjų šaukštų
  • svogūnai: 2 (sukapojame kubeliais)
  • Pekino arba Savojos kopūstai: 0,5 mažo (supjaustome juostelėmis)
  • cukinijos: 2 mažos (supjaustome kubeliais)
  • žiedinio kopūsto žiedynėliai: 1 saujos
  • morkos: 2 (supjaustome kubeliais)
  • bulvės: 2 (supjaustome kubeliais)
  • pomidorai: 2 dideli (nulupame ir supjaustome kubeliais)
  • šaldyti žirneliai: 100 gramų
  • daržovių sultinys: 1,5 litro
  • smulkūs, sriubai tinkami makaronai: 120 gramų
  • druska
  • pipirai
  • parmezano sūrio drožlės (patiekimui; naudojau Rokiškio kietąjį)

Recepto paruošimas



1. Pirmiausia įkaitintame aliejuje apkepame svogūnus nuolatos pamaišydami, kol suminkštėja.
2. Tada į keptuvę sudedame kopūstą, cukinijas, žiedinius kopūstus, morkas, bulves ir pomidorus. Uždengę dangčiu patroškiname maždaug 10 minučių kartas nuo karto pamaišydami.
3. Užviriname sultinį ir į jį sudedame patroškintas daržoves ir žirnelius. Verdame maždaug 5 minutes.
4. Tuomet į puodą suberiame makaronus ir verdame neuždengę dangčiu maždaug 8-10 minučių (priklausomai nuo makaronų formos), kol bus al dente.
5. Pagardiname druska bei šviežiai grūstais pipirais.
6. Išpilstome į pašildytus dubenėlius. Pabarstome Parmezano drožlėmis bei pipirais ir iškart patiekiame. Skanaujame!
7. Pastebėjimas: Pas mane nuotraukoje sūrio niekaip nebesimato, nes kol padariau n-ąjį kadrą, jis tiesiog ištirpo karštoje sriuboje... ;)
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: