Cibulynė - Svogunu sriuba
Kategorija: Sriubos
Ingredientai:
- silkės: 1
- svogūnai: 1
- šaltas virintas vanduo: 2 stiklinių
- 9% actas
- druska
- šviežiai malti juodieji pipirai
- cukrus
- krapai
Recepto paruošimas:
- Pirmiausia silkę išfiliuojame.
- Filė iškepame. Kepti galima orkaitėje arba krosnyje įvyniojus į kepimo popierių arba ant sausos keptuvės.
- Pastebėjimas: Aš pati kauliukus išrinkau, nors to daryti greičiausiai visai nereikia.
- Svogūnus supjaustome pusžiedžiais, o pusžiedžius dar padaliname perpus.
- Tuomet silkę su svogūnais sudedame į dubenį ir patriname šakute.
- Supilame vandenį. Įpilame šlakelį acto, įdedame druskos, cukraus ir pipirų.
- Gerai išmaišome ir pagardiname krapais.
- Labai skanu patiekti su virtomis bulvėmis (išvirtomis su lupena) ir skrudintomis maltomis kanapių sėklomis.
- Pastebėjimas: Kai kur silkę kepdavo su visu stuburo kaulu, tik supjaustytą gabaliukais, nes iš kaulo išeina visas skanumas.
Raktažodžiai:
cibuline, svogunu sriuba, sriuba, sriuba is su svogunais, skani sriuba, kaip gaminti sriuba, sriubos receptai, sriubos receptas
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Kiaušinius dažome natūraliai
Silkė su saulėgrąžomis - silkės mėgėjai labai giria tokį paruošimo būdą!
Šventėms – tortas „Snickers“
ISPANIŠKA ČESNAKINĖ SRIUBA
Žemaiteška cibulyne
Su bulvėmis kepta silkės filė
ŽEMAIČIŲ BLYNAI KEPTI ORKAITĖJE
Silkė garstyčių padaže
Norisi paragauti ko nors nauja? Išbandykite šias vištienos ir pomidorų salotas!
Aštri trinta moliūgų sriuba
Vištienos galantinas. Įdaryta višta.
Troškinti silkių suktinukai
Nerealiai skani Kūčių silkė su morkomis, svogūnais ir razinomis
Žemaičių blynai su grybais ir daržovėmis
Jūros lydeka kepta (ar troškinta) orkaitėje
PATARIMAI: Ko negalima plauti indaplovėje?
Troškinti rauginti kopūstai su rūkytais šonkauliukais
Mielinis maltos mėsos ir kopūstų pyragas
DARŽOVIŲ IR MĖSYTĖS MIŠRAINĖ
Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“
Kalakutienos rutuliukai su maskarpone
Bazilikų padažas
Raudonojo aksomo tortas