Sluoksniuota silkės mišrainė su pievagrybiais, kiaušiniu ir majonezu

Kategorija: Salotos, mišrainės


Sluoksniuota silkės mišrainė su pievagrybiais, kiaušiniu ir majonezu

Paskelbė:
07 Rugsėjo 2022
Atradus šį mišrainės su silke receptą, jis tiesiog prigijo mūsų šeimoje. Skonis tikrai puikus. Visai nesunku pagaminti ir nereikia daug ingredientų.



Ingredientai



  • silkės filė: kiek norisi (aš laukiau svečių tai dariau iš 7 filė)
  • pievagrybiai: kiek norisi (dėjau ~650 gramų)
  • svogūnai: 1 didelio (arba 2 mažesnių)
  • kiaušiniai: 3 (šiam kiekiui buvo pats tas)
  • majonezas: pagal skonį (šį kartą naudojau "Kėdainių" be konservantų)
  • aliejus: 2-3 valgomųjų šaukštų (kepimui)
  • druska
  • pipirai


Recepto paruošimas



1. Iš pradžių svogūną supjaustykite vidutiniškai (itin smulkiai nereikia), dėkite kepti.
2. Pievagrybius nulupkite, supjaustykite (taip pat vidutiniškai), dėkite į apkeptus svogūnus, berkite šiek tiek druskos ir pipirų, pakepkite (aš kepu kol išgaruoja pievagrybių paleistos sultys). Atvėsinkite.
3. Tuomet kiaušinius išvirkite kietai bei atvėsintus, nuluptus, sutarkuokite burokinės tarkos pagalba.
4. Silkės filė supjaustykite kubeliais (mano filė buvo su aliejumi, tai pirmiausia nusausinau ją popieriniu rankšluosčiu).
5. Tada į salotinę (nuostabiai tinka tolygi, nesiaurėjanti į apačią) dėkite sluoksniais: silkės kubeliai, majonezas (pagal skonį, galima tik patepti, galima dėti ir sluoksnį, aš tolygiai patepu), pievagrybiai, majonezas, kiaušiniai, po to vėl silkutė ir taip toliau. Man pačiai gavosi visko po du sluoksnius, viršutinis privalo būti kiaušiniai.
6. Paskui salotinę apdenkite maistine plėvele bei dėkite į šaldytuvą. Turi susistovėti, palaikome bent per naktį. Skanaus!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: