Sluoksniuota silkės mišrainė su pievagrybiais, kiaušiniu ir majonezu
Kategorija: Salotos, mišrainės
Atradus šį mišrainės su silke receptą, jis tiesiog prigijo mūsų šeimoje. Skonis tikrai puikus. Visai nesunku pagaminti ir nereikia daug ingredientų.
1. Iš pradžių svogūną supjaustykite vidutiniškai (itin smulkiai nereikia), dėkite kepti.
2. Pievagrybius nulupkite, supjaustykite (taip pat vidutiniškai), dėkite į apkeptus svogūnus, berkite šiek tiek druskos ir pipirų, pakepkite (aš kepu kol išgaruoja pievagrybių paleistos sultys). Atvėsinkite.
3. Tuomet kiaušinius išvirkite kietai bei atvėsintus, nuluptus, sutarkuokite burokinės tarkos pagalba.
4. Silkės filė supjaustykite kubeliais (mano filė buvo su aliejumi, tai pirmiausia nusausinau ją popieriniu rankšluosčiu).
5. Tada į salotinę (nuostabiai tinka tolygi, nesiaurėjanti į apačią) dėkite sluoksniais: silkės kubeliai, majonezas (pagal skonį, galima tik patepti, galima dėti ir sluoksnį, aš tolygiai patepu), pievagrybiai, majonezas, kiaušiniai, po to vėl silkutė ir taip toliau. Man pačiai gavosi visko po du sluoksnius, viršutinis privalo būti kiaušiniai.
6. Paskui salotinę apdenkite maistine plėvele bei dėkite į šaldytuvą. Turi susistovėti, palaikome bent per naktį. Skanaus!
Ingredientai
- silkės filė: kiek norisi (aš laukiau svečių tai dariau iš 7 filė)
- pievagrybiai: kiek norisi (dėjau ~650 gramų)
- svogūnai: 1 didelio (arba 2 mažesnių)
- kiaušiniai: 3 (šiam kiekiui buvo pats tas)
- majonezas: pagal skonį (šį kartą naudojau "Kėdainių" be konservantų)
- aliejus: 2-3 valgomųjų šaukštų (kepimui)
- druska
- pipirai
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių svogūną supjaustykite vidutiniškai (itin smulkiai nereikia), dėkite kepti.
2. Pievagrybius nulupkite, supjaustykite (taip pat vidutiniškai), dėkite į apkeptus svogūnus, berkite šiek tiek druskos ir pipirų, pakepkite (aš kepu kol išgaruoja pievagrybių paleistos sultys). Atvėsinkite.
3. Tuomet kiaušinius išvirkite kietai bei atvėsintus, nuluptus, sutarkuokite burokinės tarkos pagalba.
4. Silkės filė supjaustykite kubeliais (mano filė buvo su aliejumi, tai pirmiausia nusausinau ją popieriniu rankšluosčiu).
5. Tada į salotinę (nuostabiai tinka tolygi, nesiaurėjanti į apačią) dėkite sluoksniais: silkės kubeliai, majonezas (pagal skonį, galima tik patepti, galima dėti ir sluoksnį, aš tolygiai patepu), pievagrybiai, majonezas, kiaušiniai, po to vėl silkutė ir taip toliau. Man pačiai gavosi visko po du sluoksnius, viršutinis privalo būti kiaušiniai.
6. Paskui salotinę apdenkite maistine plėvele bei dėkite į šaldytuvą. Turi susistovėti, palaikome bent per naktį. Skanaus!
Raktažodžiai:
silke, silkes file, pievagrybiai, grybai, misraine, svogunai, kiausiniai, majonezas, aliejus, druska, pipirai
SILKĖS SALOTOS SU KELMUČIAIS
Salotos su konservuotais pievagrybiais
Vokiška bulvių mišrainė su silke
Silkės mišrainė su marinuotais pievagrybiais, morkomis ir konservuotais kukurūzais
Burokėlių mišrainė su lęšiais ir silke
Grikių salotos - mišrainė su pievagrybiais ir silke
Kūčios įdomiau: Silkė su apelsinais, poru ir kariu
Silkė su apelsinais, poru ir kariu
Silkės ir grybų mišrainė
Mišrainė su silke, keptais burokėliais, bulvėmis, morkomis ir žirneliais
Greitai paruošiami ir labai skanūs grybų ir silkės kotletai
Silkė su svogūnais, salierais ir pievagrybiais
Pyragas su silkių file ir pievagrybiais
Burokėlių mišrainė su pupelėmis - kiek kitaip nei įprastai!
SILKĖS UŽKANDIS SU KIAUŠINIU
Burokelių mišrainė su pupelėmis
Marinuota silkė su svogūnais, actu ir cinamonu
Vištienos ir bulvių apkepas su sūriu bei pievagrybiais
Keptuvėje kepta silkė alaus tešloje
Sluoksniuota mišrainė "Mimoza" su tunu
Silkės salotos/mišrainė su obuoliais ir avokadais
Dovilės silkė su pomidorais plinta kaip virusas
Užkandis iš silkės ir bulvių
Silkė norvegiškai su svogūnais, kiaušiniais, actu ir garstyčiomis