Silkės salotos/mišrainė su obuoliais ir avokadais
Kategorija: Salotos, mišrainės
Aš šias salotas-mišrainę su silkę gaminu kiekvienais metais per Kūčias, nes ji yra mano šeimos mėgstamiausia. Kad nepažeisti įvairių tradicijų, tuomet pasigaminu ir veganišką majonezą, kad nebūtų naudojami gyvulinės kilmės produktai. :)
Jei nusprendžiu pasigaminti ir pasilepinti paprastą dieną, tai renkuosi įprastą mėgstamą majonezą iš parduotuvės. Kai norisi sveikesnio varianto, tai majonezą pakeičiu grietine arba graikišku jogurtu, tik tada įdedu kiek garstyčių. Tai prideda kiek stipresnio skonio. Pamėginkite. :)
1. Pirmiausia obuolius nuplauname, išimame sėklalizdžius ir supjaustome nedideliais kubeliais.
2. Tada avokadą perpjauname perpus, išimame kauliuką ir supjaustome kubeliais.
3. Tiek obuolius, tiek avokadą apšlakstome šlakeliu citrinos sulčių, kad nepradėtų tamsėti.
4. Po to silkių filė supjaustome nedideliais kubeliais.
5. Raudonąjį svogūną supjaustome pusžiedžiais. Jeigu pasirinksite naudoti porą, tai jį supjaustome irgi pusžiedžiais, naudodami tik baltą poro dalį.
6. Tada viską sumaišome ir apibarstome raudonuoju svogūnu, dar kartą lengvai permaišome. Pagal savo skonį paskaniname majonezu.
7. Paragaujame, jei atrodo, kad reikia, galima įberti kiek pipirų ir/arba druskos.
8. Dedame į šaldytuvą valandėlei, kad skoniai "susidraugautų" tarpusavyje. Jeigu skubate, galite valgyti ir iškart. Pasilepinkite! :)
Jei nusprendžiu pasigaminti ir pasilepinti paprastą dieną, tai renkuosi įprastą mėgstamą majonezą iš parduotuvės. Kai norisi sveikesnio varianto, tai majonezą pakeičiu grietine arba graikišku jogurtu, tik tada įdedu kiek garstyčių. Tai prideda kiek stipresnio skonio. Pamėginkite. :)
Ingredientai
- silkės filė: 400 gramų
- rūgštesni obuoliai: 2
- avokadai: 2
- raudonieji svogūnai: 2 nedidelių (galite pakeisti poru)
- veganiškas arba mėgstamas majonezas: kiek norisi (galima pakeisti graikišku jogurtu arba grietine)
- citrinos sultys: truputėlio (galima pakeisti obuolių actu)
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia obuolius nuplauname, išimame sėklalizdžius ir supjaustome nedideliais kubeliais.
2. Tada avokadą perpjauname perpus, išimame kauliuką ir supjaustome kubeliais.
3. Tiek obuolius, tiek avokadą apšlakstome šlakeliu citrinos sulčių, kad nepradėtų tamsėti.
4. Po to silkių filė supjaustome nedideliais kubeliais.
5. Raudonąjį svogūną supjaustome pusžiedžiais. Jeigu pasirinksite naudoti porą, tai jį supjaustome irgi pusžiedžiais, naudodami tik baltą poro dalį.
6. Tada viską sumaišome ir apibarstome raudonuoju svogūnu, dar kartą lengvai permaišome. Pagal savo skonį paskaniname majonezu.
7. Paragaujame, jei atrodo, kad reikia, galima įberti kiek pipirų ir/arba druskos.
8. Dedame į šaldytuvą valandėlei, kad skoniai "susidraugautų" tarpusavyje. Jeigu skubate, galite valgyti ir iškart. Pasilepinkite! :)
Silkės salotos/mišrainė su obuoliais ir avokadais
Kūčios įdomiau: Silkė su apelsinais, poru ir kariu
Silkė su apelsinais, poru ir kariu
Gurmaniškos prancūziškos salotos su vištiena, vynuogėmis, ananasais ir sūriu
Vokiška bulvių mišrainė su silke
Saliero gumbo salotos su morkomis ir obuoliais
Silkės ir grybų mišrainė
Šviežių kopūstų salotos su obuoliais ir agurkais
Silkės mišrainė su marinuotais pievagrybiais, morkomis ir konservuotais kukurūzais
Sumuštiniai su tunu, salieru, obuoliu ir poru
"Paryžietis" mišrainė su rūkyta vištiena, pomidorais, paprikomis ir konservuotais kukurūzais
Daržovių mišrainė su majonezu
Grybų salotos su silke
Vištienos salotos su obuoliais
Marinuota silkė su svogūnais, actu ir cinamonu
Lenkiškos silkių ir bulvių salotos
Kreminė avokado užtepėlė su jogurtu ir česnaku
Kalafiorų mišrainė su krabais
Kalafioro mišrainė su krabų lazdelėmis
Grikių salotos - mišrainė su pievagrybiais ir silke
Vietoje silkės Kūčioms: Lašišos sluoksniuotis su burokėliais
SALOTOS SU VIŠTIENOS KRŪTINĖLE IR JOGURTO PADAŽU
Žiedinių kopūstų salotos su vynuogėmis
Burokėlių mišrainė su pupelėmis - kiek kitaip nei įprastai!