Keptų daržovių salotos su grikiais
Kategorija: Salotos, mišrainės
Ingredientai
- Grikiai: 1 stikl.
- Morkos: 1-2 vnt.
- Batatai: 1 vnt.
- Moliūgai: 0,25 vnt. (mažo)
- Graikiniai riešutai: sauja
- Druska: pagal skonį
- Pipirai: pagal skonį
- Petražolės: pagardinimui (nebūtina)
- Alyvuogių aliejus: 4 valg. š.
- Baltojo vyno actas: 1 valg. š.
- Klevų sirupas: 1 valg. š. (galima keisti medumi)
- Cinamonas: šiek tiek
- Druska: šiek tiek
- Pipirai: žiupsnelis
Recepto paruošimas
1. Morkas nuskusti ir supjaustyti gabaliukais.
2. Batatą nuskusti ir supjaustyti nedideliais gabaliukais.
3. Moliūgą nulupti ir supjaustyti panašaus dydžio gabaliukais kaip batatas.
4. Daržoves sudėti į kepimo popieriumi ištiestą skardą, apšlakstyti aliejumi, pagardinti druska ir pipirais.
5. Prieskoniuotas daržoves išmaišyti ir dėti kepti į iki 200 C temperatūros įkaitintą orkaitę. Daržoves kepti apie 20 min, kol taps minkštos. Tikslus kepimo laikas priklausys nuo gabalėlių dydžio.
6. Kol daržovės kepa, išvirti grikius pagal nurodymus ant pakuotės.
7. Tuomet metas paruošti padažą.
8. Visas sudedamąsias dalis sudėti į dubenėlį ir gerai išmaišyti. Atidėti.
9. Į didelį dubenį dėti išvirtus grikius, ant viršaus išdėlioti keptas daržoves. Aplieti paruoštu padažu, apibarstyti graikiniais riešutais ir, jeigu norisi, petražolėmis.