Vištienos salotos su saldžiomis bulvėmis ir jogurtiniu padažu
Kategorija: Patiekalai iš vištienos ir paukštienos / Salotų, mišrainių receptai

Ingredientai
- Vištienos filė: 400 g
- Batatai: 3-4 vnt.
- Salotos: 1 vazonėlis
- Špinatai: 3 saujos
- Saldžioji paprika: 0,5 vnt.
- Konservuoti kukurūzai: 0,5 skardinės
- Agurkai: 4 vnt (trumpavaisiai)
- Mėlynieji svogūnai: 1 vnt.
- Mocarelos sūris: pagal skonį (tarkuotas)
- Druska: pagal skonį
- Pipirai: pagal skonį
- Česnakų granulės: pagal skonį
- Alyvuogių aliejus: šiek tiek
Padažui:
- Graikiškas jogurtas: 3 valg. š.
- Garstyčios: 1 arb. š.
- Druska: pagal skonį
- Pipirai: pagal skonį
Recepto paruošimas
1. Batatus nuskusti, nuplauti ir supjaustyti nedideliais kubeliais.
2. Supjaustytus batatus sudėti į didesnį dubenį ir berti druskos, pipirų, česnakų granulės bei pilti šiek tiek alyvuogių aliejaus ir gerai išmaišyti.
3. Batatus sudėti į kepimo skardą ir kepti iki 180 C temperatūros įkaitintoje orkaitėje kol bulvės suminkštės.
4. Vištieną susmulkinti ir dėti kepti į keptuvę su mėgstamais prieskoniais su trupučiu alyvuogių aliejaus.
5. Visas daržoves smulkiai supjaustyti ir sudėti į didesnį dubenį, berti tarkuotą sūrį, pilti alyvuogių aliejaus ir gerai išmaišyti.
6. Padažui dubenėlyje sumaišyti visus nurodytus ingredientus.
7. Ant daržovių į dubenį sudėti iškeptą vištieną ir tuomet keptus batatus, pilti ant viršaus paruoštą padažą.
Panašūs receptai

Silkės ir bulvių mišrainė su marinuotais agurkais, be majonezo

Vištiena su grybais kreminiame padaže

Makaronų salotos su vištiena

Keptų daržovių salotos su grikiais

Kūčių salotos su keptomis daržovėmis ir avinžirniais

Kūčių salotos su keptomis daržovėmis ir avinžirniais

Aitrūs sparneliai su pelėsinio sūrio padažu

Traškūs vištienos ir morkų kepsneliai

Silkės salotos su keptomis bulvytėmis

Makaronų salotos su vištiena ir šonine

Vištienos užtepėlė su marinuotais agurkėliais

Apelsininiai vištienos ketvirčiai su spanguolių padažu ir daržovėmis