Vištienos salotos su saldžiomis bulvėmis ir jogurtiniu padažu
Kategorija: Vištiena ir paukštiena / Salotos, mišrainės
Ingredientai
- Vištienos filė: 400 g
- Batatai: 3-4 vnt.
- Salotos: 1 vazonėlis
- Špinatai: 3 saujos
- Saldžioji paprika: 0,5 vnt.
- Konservuoti kukurūzai: 0,5 skardinės
- Agurkai: 4 vnt (trumpavaisiai)
- Mėlynieji svogūnai: 1 vnt.
- Mocarelos sūris: pagal skonį (tarkuotas)
- Druska: pagal skonį
- Pipirai: pagal skonį
- Česnakų granulės: pagal skonį
- Alyvuogių aliejus: šiek tiek
Padažui:
- Graikiškas jogurtas: 3 valg. š.
- Garstyčios: 1 arb. š.
- Druska: pagal skonį
- Pipirai: pagal skonį
Recepto paruošimas
1. Batatus nuskusti, nuplauti ir supjaustyti nedideliais kubeliais.
2. Supjaustytus batatus sudėti į didesnį dubenį ir berti druskos, pipirų, česnakų granulės bei pilti šiek tiek alyvuogių aliejaus ir gerai išmaišyti.
3. Batatus sudėti į kepimo skardą ir kepti iki 180 C temperatūros įkaitintoje orkaitėje kol bulvės suminkštės.
4. Vištieną susmulkinti ir dėti kepti į keptuvę su mėgstamais prieskoniais su trupučiu alyvuogių aliejaus.
5. Visas daržoves smulkiai supjaustyti ir sudėti į didesnį dubenį, berti tarkuotą sūrį, pilti alyvuogių aliejaus ir gerai išmaišyti.
6. Padažui dubenėlyje sumaišyti visus nurodytus ingredientus.
7. Ant daržovių į dubenį sudėti iškeptą vištieną ir tuomet keptus batatus, pilti ant viršaus paruoštą padažą.
Panašūs receptai
Silkės ir bulvių mišrainė su marinuotais agurkais, be majonezo
Vištiena su grybais kreminiame padaže
Makaronų salotos su vištiena
Keptų daržovių salotos su grikiais
Kūčių salotos su keptomis daržovėmis ir avinžirniais
Kūčių salotos su keptomis daržovėmis ir avinžirniais
Aitrūs sparneliai su pelėsinio sūrio padažu
Traškūs vištienos ir morkų kepsneliai
Silkės salotos su keptomis bulvytėmis
Makaronų salotos su vištiena ir šonine
Vištienos užtepėlė su marinuotais agurkėliais
Apelsininiai vištienos ketvirčiai su spanguolių padažu ir daržovėmis