Silkė su troškintomis morkomis, svogūnais ir džiovintais baravykais
Kategorija: Salotos, mišrainės
Ingredientai
- silkė: 200 gramų (marinuotos vanduo/actas/cukrus)
- morkos: 2
- svogūnai: 1 (didelio)
- džiovinti grybai: 1 saujos
- druska
- pipirai
- malta kalendra: 0,5 arbatinio šaukštelio
Recepto paruošimas
1. Paruoškite daržoves: Morkas sutarkuokite stambia tarka, o svogūną smulkiai supjaustykite.
2. Troškinkite daržoves: Įkaitinkite keptuvę su trupučiu aliejaus, sudėkite svogūnus ir kepkite, kol jie taps permatomi.
3. Tada pridėkite morkas, įpilkite šiek tiek vandens ir troškinkite, kol daržovės suminkštės ir skystis išgaruos.
4. Pagardinkite prieskoniais: Į troškintas daržoves įberkite druskos, juodųjų pipirų ir maltos kalendros.
5. Gerai išmaišykite ir palikite atvėsti.
6. Paruoškite grybus: Džiovintus baravykus pamirkykite šiltame vandenyje apie 20 minučių, tada juos nusausinkite ir smulkiai supjaustykite. Pridėkite juos prie atvėsusių daržovių ir gerai išmaišykite.
7. Serviruokite patiekalą: Silkės filė supjaustykite gabalėliais ir išdėliokite lėkštėje.
8. Ant viršaus uždėkite paruoštą daržovių ir grybų mišinį. Patiekite iš karto arba leiskite pastovėti šaldytuve, kad skoniai susijungtų.
9. Santrauka: Šis patiekalas – puikus pasirinkimas norintiems paragauti tradicinės lietuviškos virtuvės skonio. Silkės, troškintų daržovių ir džiovintų baravykų derinys suteikia unikalų skonį, kuris tikrai patiks tiek šeimos nariams, tiek svečiams.