Grikių salotos - mišrainė su pievagrybiais ir silke

Kategorija: Grybų patiekalai / Salotos, mišrainės


Grikių salotos - mišrainė su pievagrybiais ir silke

Paskelbė:
30 Kovo 2022
Kai išmėginome šias grikių salotas-mišrainę su silke, iškart vienbalsiai su vyru nusprendėme, kad reikia pakartot, jau kitos dienos vakarienei. Po to jau labai mielai tokią mišrainę nešiausi ir į darbą pietums. Silkė su grikiais buvo visiškai naujas derinys mano virtuvėje, bet galiu teigti, kad itin nuostabus. Sotus bei labai maistingas. Pamėginkite ir suprasite, kaip tai skanu!


Ingredientai



  • grikiai: 100 mililitrų
  • silkės filė: 2
  • morkos: 1
  • svogūnai: 1
  • pievagrybiai: 6
  • druska: žiupsnio
  • juodieji pipirai: žiupsnio
  • alyvuogių aliejus: šlakelio


Recepto paruošimas



1. Pirmiausia grikius užpilkite verdančiu vandeniu bei palikite brinkti maždaug 2 valandas.
2. Morką bei svogūną nulupkite.
3. Tada morką sutarkuokite, svogūną supjaustykite smulkiais gabaliukais, o pievagrybius tiesiog riekelėmis.
4. Keptuvėje įkaitinkite aliejų.
5. Sudėkite svogūną bei morkas. Pakepinkite, kol daržovės suminkštėja.
6. Tuomet sudėkite grybus. Pakaitinkite maždaug 5 minutes.
7. Sudėkite grikius. Pagardinkite druska ir pipirais. Pakepinkite dar keletą minučių.
8. Silkių filė supjaustykite juostelėmis ar kubeliais. Man asmeniškai labiau patinka didesniais gabaliukais, o va vyras prašė mažesniais.
9. Silkę patiekite kartu su pasiruoštomis grikių salotomis. Skanaukite!



Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: